De-a lungul timpului Chrome a devenit unul dintre cele mai utilizate browsere din lume. Experienta cu acest browser poate fi imbunatatita cu ajutorul numeroaselor sale extensii. Iata cum puteti adauga sau elimina o extensie in Google Chrome.

Cum se adauga o extensie in Chrome

Pentru a vedea mai multe extensii accesati magazinul Web Chrome si utilizati bara de cautare pentru a gasi extensia potrivita. In plus, puteti vedea mai multe recomandari de la Google pe prima pagina. In momentul in care o extensie atrage privirea, cu un simplu click puteti afla mai multe despre aceasta, inclusiv practicile de confidentialitate si recenziile utilizatorilor. Pentru a descarca si a adauga extensia, apasati butonul Add to Chrome (Adauga in Chrome). Odata descarcata, veti primi o notificare ca a fost adaugata in Google Chrome. In plus, se va deschide o noua fila in browser si veti putea vedea mai multe detalii despre aceasta. 

De mentionat ca extensiile vor avea pictograme reprezentative in browser, situandu-se in partea dreapta a barei de cautare. Mai multe despre acestea vom detalia in cele ce urmeaza.

Cum se elimina, activeaza sau dezactiveaza o extensie in Chrome

Pentru a gestiona mai multe extensii, faceti un click pe pictograma asemanatoare piesei de puzzle situata in coltul din dreapta sus al browserului, de langa fotografia de profil din contul Google.

Pentru a sterge o extensie Chrome, accesati butonul Remove (Eliminati din Chrome). Pentru a activa sau dezactiva o extensie, folositi toggle bar.

De asemenea, aveti optiunea de a fixa in browser acele extensii pe care le folositi zilnic. Scopul este de a le accesa mult mai usor atunci cand aveti nevoie. Deschideti Google Chrome si faceti click pe pictograma piesei de puzzle din coltul din dreapta sus si dupa apasati pictograma Pin pe extensia dorita. In momentul in care nu mai utilizati o extensie, pur si simplu, apasati pictograma Pin si extensia va disparea de langa bara de cautare din browserul Chrome.

In ceea ce priveste securitatea datelor, extensiile sunt considerate de incredere atunci cand sunt create de un dezvoltator care respecta recomandarile Google. Cu toate acestea, unele extensii pot solicita permisiuni diferite, iar Google va oferi o alerta in functie de nivelul de risc al acestora.

Inca o parte importanta, extensiile Chrome sunt disponibile doar pentru browserul web pe laptop sau pc, deci nu se pot folosi pe un smartphone. Cu toate acestea, anumite extensii pot avea aplicatia mobila disponibila pentru descarcare si utilizare pe telefon.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedent5 idei de cadouri pentru pasionatii Apple
Articolul următorAfla cum sa folosesti Medicatia pe iPhone in iOS 16
Sunt mereu in cautarea noilor aparitii in materie de tehnologie, gadgeturi si accesorii smart pentru activitati in aer liber. Ma bucur sa impartasesc cu voi noutatile din acest domeniu si sa ofer o noua perspectiva. Pe langa acestea, iubesc natura, imi place mult sa calatoresc si sa descopar locuri noi.