Google Maps reprezinta una dintre cele mai populare aplicatii de navigare in randul utilizatorilor de Android sau iOS. Fie ca vrei sa te aventurezi in locuri complet necunoscute, sa calatoresti mai multe, sa cunosti alte culturi si sa iesi din zona de confort, Google Maps te va ghida in drumul tau spre destinatie. 

Aplicatia functioneaza perfect atunci cand ai acces la Internet, dar ce faci in acel moment in care ajungi intr-o zona fara semnal sau ramai fara date mobile? Cel mai indicat este sa fii proactiv si sa iti pregatesti hartile pentru a le utiliza ulterior offline. 

Cum functioneaza Google Maps fara conexiune la Internet?

In modul offline, nu vei putea folosi toate functiile precum: trasee de mers pe jos sau cu bicicleta, detalii despre trafic sau directiile benzii. In schimb, poti cauta locatii de interes, nume companii si poti naviga cu usurinta la destinatia dorita.

Prima data este necesar sa descarci zonele de interes din tarile unde vrei sa calatoresti. Poti alege sa salvezi pe smartphone-ul tau harta intregii tari sau doar a anumitor orase.

Este necesar sa tii cont ca o sa iti ocupe spatiu in memoria telefonului. Daca ai un dispozitiv care accepta carduri microSD, Google ofera posibilitatea de a transfera datele hartilor pe cardul SD. Pentru a face acest lucru, acceseaza meniul din Google Maps, selecteaza Harti offlineSetariPreferinte stocare si alege Dispozitiv card SD

Cum salvezi hartile din Google Maps?

Dupa cum am precizat mai sus, poti folosi aplicatia Google Maps in modul offline doar daca ai hartile salvate in telefon. Iata care sunt pasii necesari:

  • Deschide aplicatia Google Maps
  • Apasa pe fotografia de profil afisata in coltul din dreapta sus
  • Selecteaza Harti Offline
  • Daca zona dorita nu se afla in hartile recomandate de Google, apasa Selecteaza propria harta. Acum poti mari sau micsora zona de interes.
  • Odata ce ai selectat zona dorita, apasa pe butonul Download din partea de jos. 

harti google maps

Cum utilizezi Google maps offline pentru o calatorie rapida?

Exista o alta modalitate temporara de a folosi Google Maps offline pentru calatorii scurte. In momentul in care ai conexiune la Internet si ai inceput navigarea, Google Maps va descarca automat informatiile de care ai nevoie. Prima data este necesar sa accesezi aplicatia si sa configurezi traseul pe care vrei sa il parcurgi. Google Maps va pastra datele pana la destinatie sau pana in momentul in care inchizi navigatia, chiar daca esti in zona fara semnal.

Google Mpas - calatorii scurte

De asemenea, este important sa stii ca hartile descarcate offline expira dupa aproximativ 15 zile, exceptand momentele cand reusesti sa te conectezi la date mobile sau Wi-Fi. Intr-adevar hartile sunt dinamice si necesita sa fie actualizate, insa ai si optiunea sa pastrezi hartile offline pe termen nelimitat. Este necesar sa accesezi setarile Harti offline si sa activezi actualizarile automante. In plus, ai optiunea de a se actualiza hartile doar in momentul cand telefonul este conectat la Wi-Fi pentru a economisi date mobile.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook