Poti folosi in sfarsit contul de WhatsApp pe doua device-uri in mod simultan, dupa multe recomandari si asteptari din partea utilizatorilor care isi doreau aceasta functionalitate. Atunci cand folosesti doua telefoane mobile, unul este pentru viata privata si celelalt pentru munca, si ai nevoie sa sincronizezi mesajele pe ambele device-uri, iata ca solutia din partea dezvoltatorului a devenit disponibila.

Daca ai descarcata versiunea 2.22.25.8 beta din programul WhatsApp pe telefonul tau Android sau tableta, vei putea beneficia de aceasta functionalitate. Procesul este asemanator celui de pe Windows sau Mac. Telefonul tau ramane principalul device, insa al doilea device devine independent si va functiona chiar si cand primul device ramane offline.

Asadar, haideti sa urmarim impreuna pasii care trebuie parcursi.

1. Asigura-te ca telefonul principal are descarcata versiunea beta 2.22.25.8 si este instalata. Daca iti lipseste versiunea, o poti descarca apk. Nu te ingrijora, sursa este sigura si nu contine niciun fisier suspect. 

2. Pe al doilea telefon, activeaza optiunea “Optiuni de dezvoltator”. Pentru realizarea acestui pas intra la “Setari” -> “Despre telefon” si apasa de multiple ori pe butonul “Numar versiune” pana cand iti va aparea mesajul cu succes ca ai devenit dezvoltator.

3. Ramai pe al doilea telefon si intra la “Setari” -> “Sistem” -> “Optiuni dezvoltator” -> “Cea mai mica latime”. Daca nu ai reusit sa gasesti ultima optiune, o poti cauta in bara de search. Odata gasita optiunea, apasa pe “Noteaza cel mai mic numar” si seteaza-l cu valoarea 600. Aceasta optine va transforma interfata telefonului intr-o interfata de tableta. Fontul si iconitele au devenit mai mici, dar nu-ti face griji, vom reveni ulterior pentru a restabili vechile setari de interfata.

4. Acum instaleaza versiunea 2.22.25.8 prezentata la pasul 1 pe al doilea telefon.

5. Deschide din nou aplicatia WhatsApp, alege limba si apasa confirmarea termenilor si conditiilor pentru a continua. Mai departe, vei avea optiunea de inlantuire a device-ului cu un altul cu ajutorul unui cod QR.

6. Intoarce-te la primul telefon, deschide WhatsApp si apoi apasa pe optiunea de inlantuire/conectare cu un alt device. Mai departe, te vei folosi de codul QR si il vei scana cu al doilea telefon. Acum esti conectat la WhatsApp cu cele doua device-uri.

7. Daca nu esti multumit cu interfata de tableta pe al doilea telefon, intoarcete-te la setarile de la pasul 3 si introdu vechile setari de la inceput, adica valoarea initiala la latime.

Si iata ca ai reusit sa conectezi doua telefoane la un singur cont de WhatsApp intr-un timp scurt si fara batai de cap. De acum incolo vei putea primi mesaje, apeluri si practic tot ce vei putea face inainte pe cont. Vei putea initia mesaje si apeluri pe ambele telefoane, iar daca citesti un mesaj pe un telefon, va aparea ca citit pe celalalt, sincronizarea functionand fara cusur pe ambele device-uri. Totusi, primul tau telefon ramane principal si doar prin intermediul lui vei putea controla device-urile conectate la cont.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook