Somnul ocupa o parte importanta in mentinea sanatatii fizice si mentale. Chiar daca traim intr-o era dinamica, intr-o continua miscare si implicit tindem sa facem multe lucruri, corpul nostru are nevoie de odihna pentru a functiona intr-un mod optim. Din feririce, tehnologia ofera solutii pentru a ne ajuta sa mentinem un echilibru intre viata personala si profesionala. Impreuna vom descoperi cum sa va imbunatati somnul si sa evitati efectele nocive pe care vi le poate aduce un somn insuficient.

Vizionarea sau ascultarea a ceva ce ne face placere poate fi o modalitate excelenta pentru a ne relaxa inainte de ora somnului, iar adesea un podcast, o carte audio sau un canal favorit de pe YouTube pot face o treaba foarte buna in a ne induce relaxare si a ne pregati de odihna. Cu toate acestea, sa atipesti incercand sa-ti lasi creierul sa se relaxeze inseamna ca nu asculti corect ce se intampla in jurul tau si vei ajunge sa pierzi firul povestii, cum ar fi intr-o carte audio. Evident ca acest lucru nu este grozav, motiv pentru care multe aplicatii de carti audio si podcasturi au incluse temporizatoare de somn incorporate.

telefon mobil

Ce faci in situatia in care aplicatia ta preferata nu are un astfel de temporizator? Si cum ramane daca preferi YouTube in locul unei carti audio sau podcast? Ei bine, din fericire, iPhone-ul tau are un temporizator de somn incorporat care iti permite sa setezi o ora personalizata pentru orice continut, iar acest lucru nu este util doar pentru a merge la culcare, ci si pentru a seta anumite limite de timp si sa creezi o mai buna organizare in viata proprie pentru cat de mult continut consumi pe device.

Asadar, pentru a activa acest temporizator de somn integrat in iPhone-ul tau vei avea nevoie sa urmezi pasii prezentati mai jos:

  • Deschide aplicatia de Ceas.
  • Apasa pe optiunea Temporizator.
  • Navhigheaza mai jos pentru a identifica si deschide optiunea Opreste redarea.
  • Incepe prin a reda continutul pe care planuiesti sa-l urmaresti.
  • Gliseaza de jos in sus pe ecran pentru a afisa panoul de control.
  • Tine lung apasat pe iconita de timp.
  • Seteaza un interval de timp si apasa Start.
  • In mod alternativ, poti deschide aplicatia de Ceas daca nu o ai prezenta in panoul de control.

Cand timpul se va opri, continutul care este redat va fi pus in asteptare si vei fi intampinat cu o imagine de blocare care iti va arata momentul in care oprirea s-a produs. Astfel, vei avea mai mult control asupra orelor de culcare si continutul preferat pe care il urmaresti atunci cand vrei sa te relaxezi in timp ce te pregatesti de somn.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook