Lansarea noului sistem de operare Android N va aduce schimbari majore incepand cu butoanele de navigatie prin meniuri, acestea ramanand schimbate de-a lungul timpului, poate din obisnuinta, sau fiindca Google nu a considerat utila aceasta schimbare.

Din pricina ca totul se bazeaza pe un design aerat si placut, Google a decis modificarea butoanelor conform trendului de pe piata. Astfel, cele 3 butoane pentru BACK, HOME si MENU vor fi reprezentate tot de un triunghim un dreptunghi si un cerc, insa sub o forma mult stilizata si unde s-a adaugat si un strop de culoare. Culorile utilizate sunt cele prezente in sigla gigantului Google, albastru, rosu, verde si galben.

Conform surselor, butonul din mijloc va prelua functia Google Now On Tap, iar shimbarea directiei degetului in timp ce se va apasa acest buton cu 4 culori va prelua cate o functie speciala.

Desi pare o schimbare mai mult de look, consideram ca aceasta va aduce imbunatatiri majore in utilizarea si ergonomia produselor pe care se va instala noul Android N.

Momentan, doar produsele Nexus care vor aparea in 2016 vor beneficia de acest update, cauza posibila a acestei decizie poate fi determinata de stabilirea compatibilitatii cu dispozitivele fabricate deja.

Este posibil sa vedem mai multe schimbari in momentul in care va aparea sistemul, iar surprizele nu cred ca vor inceta sa apara pe parcurs ce vom descoperi noul Android N.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook