Android 10 a fost lansat la inceputul lunii septembrie si Google n-a intarziat sa anunte ca toate telefoanele lansate pe piata dupa 31 ianuarie 2020 vor trebui sa aiba preinstalat noul sistem de operare. Potrivit celor de la XDA Developers, Google va autoriza folosirea GMS-ului (Servicii Mobile Google) doar daca producatorul va furniza un sistem de operare construit pe versiunea de Android 10.

Aceste masuri luate de Google au aparut ca urmare a fragmentarii ecosistemului Android de catre producatori din cauza lipsei de implicare pentru actualizarea versiunilor de firmware, situatia fiind atat de alarmanta incat Google s-a decis sa livreze patch-urile critice de securitate pentru telefoane direct in Play Store, in speranta de a acoperi cat mai mult din device-urile care n-au fost updatate de producatori.

Pachetul GMS reprezinta suita de aplicatii Google, incluzand Google Play Store si servicii Google, care exista pe aproape toate telefoanele, exceptand cele din China plus exceptia majora reprezentata de seria Mate 30, care este lansata global si nu include acest pachet din cauza restrictiilor impuse de SUA asupra comertului practicat de Huawei cu firmele americane.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook