Dupa ce au prezentat prototipul in 2016 la CES, compania chineza a fost destul de tacuta in ceea ce priveste progresele facute, dar acum avem imagini cu drona in actiune, transportand pasageri.

Pana sa ajunga sa transporte efectiv pasageri, compania sustine ca inginerii ei au facut mii de teste in zbor, inclusiv urcari verticale pana la 300 de metri, teste cu incarcatura de pana la 230 kg, un test pe o ruta de 15 km si un test la viteza maxima de 130 km/h.

Testele au fost sustinute in diferite conditii meteo, de la canicula la ceata densa sau pe timp de noapte, chiar si teste in timpul unui taifun de categoria 7. Chinezii sustin ca drona lor nu este construita pentru sport extrem, ci siguranta este preocuparea principala.

Construita din fibra de carbon si compozit epoxidic pe un cadru de aluminiu, Ehang 184 poate zbura pana la 25 de minute sau 16 km cu o viteza maxima de 130 km/h. Pasagerul din interiorul dronei un trebuie sa piloteze, acesta doar introduce destinatia si se bucura de plimbare. Compania ne asigura ca drona poate sa decoleze, sa zboare pe ruta, sa evite obstacole si sa aterizeze in mod autonom.

Volocopter si Passanger Drone sunt competitorii directi, iar scena taxiurilor aeriene devine tot mai aglomerata. Airbus, Intell, Boeing si Bell Helicopter investesc si ei in aceste vehicule futuriste.

Ceea ce pana acum apartinea domeniului SF, vizionarii zilelor noastre au transformat in realitate.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook