Undeva pe la inceputul lui 2017 auzeam pentru prima oara despre un terminal nou ce promitea o experienta total diferita, caracterizat in mare parte prin simplitate, acesta urma sa fie “aruncat” in ring alaturi de gigantii industriei de telefonie. Interesul mi-a fost captat chiar din momentul in care am auzit ca telefonul se va numi Essential Phone, adica un terminal ce se va rezuma doar la strictul necesar, insa, care va da tot ce are mai bun pentru a crea o legatura cat mai stransa cu utilizatorul. Daca mai adaugam si ca CEO-ul companiei Essential Products este Andy Rubin, membru fondator al sistemului de operare Android, cumparat ulterior de Google, atunci avem reteta perfecta pentru un produs care nu va putea ramane neremarcat.

Dar sa ne oprim cu introducerile si sa trecem direct la subiect prin mentionarea aspectelor interesante despre primul telefon smart produs de Essential.

Inca din exterior ne putem face o idee despre cat de inovativ este acest terminal. Construit pe o structura de titanium pentru a oferi o rezistenta sporita la socuri, cu partea din spate confectionata din ceramica si cu un ecran de 5.7-inch de un aspect deosebit care ocupa aproape intreaga parte frontala a telefonului, Essential Phone pare a fi desprins dintr-un alt film si promite ca lista de lucruri esentiale nu se opreste aici.

Nu putem uita camera duala de pe spatele telefonului ce a fost anuntata ca fiind cea mai subtire camera de tip dual atasata pe un device smart si care inglobeaza atat un senzor color cat si unul monocrom pentru a face poze de calitate prin captarea mai mare a luminii.

Telefonul este compatibil cu accesorii de tip click asemanatoare celor de pe Motorola, insa momentan este disponibila doar o camera ce filmeaza la 360 grade, deoarece incarcatorul wireless cu design interesant nu a fost lansat pana acum.

Pe langa toate acestea, Essential Phone vine echipat cu processor Snapdragon 835, 4 gb memorie RAM, 128GB memorie interna, baterie de aprox. 3000 mAh si ruleaza ultima versiune de Android, care nu este modificata.

Tot ce am mentionat pana acum pare a pune telefonul smart intr-o lumina foarte buna cu sanse destul de mari de a acapara piata, insa, s-a dovedit ca nu este chiar atat de simplu iar problemele nu au intarziat sa apara. In primul rand, Andy Rubin garanta in Mai 2017 ca dispozitivul va fi pus la vanzare in 30 de zile, insa abia pe la jumatatea lunii August a reusit sa-l faca disponibil pe piata. Apoi a aparut o problema legata de scurgeri de date si unele nereguli privind functionalitatea terminalului, care au avut un impact insemnat asupra increderii cumparatorilor. Producatorul a fost nevoit sa scada pretul de la multe ori, prin diverse campanii, insa strategia pare ca nu a dat roade deoarece pana in momentul de fata se estimeaza ca s-au vandut undeva intre 50-100.000 de unitati in lumea intreaga, un numar cu mult mai mic decat cel anticipat.

Nu e chiar atat de simplu sa iti faci debutul pe o piata dominata de giganti precum cei de la Apple, Google, Samsung, sau mai nou OnePlus. Insa device-ul PH-1 a celor de la Essential reprezinta doar inceputul, au avut multe de invatat din greseli si cu siguranta vor fi capabili sa produca surprize in viitorul apropiat, mai ales ca se gandesc deja sa lanseze si cel de-al doilea terminal smart.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook