Samsung nu inceteaza sa ne surprinda cu cele mai wow tehnologii. Proiectantii de senzori foto precum Samsung si Sony vor continua, fara incetare, sa vina cu solutii tot mai performante, sfidand orice bariere. Samsung a anuntat un super senzor foto de 48 MP in luna mai, senzor pe care ne asteptam sa-l vedem integrat in telefoanele mid-range cat de curand. Dar nu a fost de ajuns pentru ei, pentru ca de curand au lansat senzorul ISOCELL Bright HMX, creat in colaborare cu Xiaomi, cu o performanta de 108 MP.

Acest senzor poate fi comparat cu cele integrate in aparatele foto tip DSLR din gama high-end, astfel ca Samsung duce tehnologia foto la un cu totul alt nivel. Astfel, HMX va fi capabil sa realizeze fotografii perfecte in orice conditii de luminozitate, mult mai clare si mai luminoase decat orice camera foto integrata intr-un telefon de pana acum. Tehnologia Tetracell de combinare  a pixelilor ii va permite sa imite senzorii aparatelor DSLR, oferind cadre nocturne de 27 MP.

In conditiile de luminozitate buna, senzorul adopta tehnologia Smart-ISO. Acest procedeu ii permite sa selecteze in mod inteligent nivelul de ajustare, in functie de puterea luminii din cadrul foto. Apoi, trece automat la un nivel ISO scazut, pentru a imbunatati saturatia imaginilor si pentru a oferi cadre pline de culoare. Mecanismul foloseste un ISO ridicat in cadrele intunecate, pentru a reduce zgomotul de fundal si pentru a oferi fotografii cat mai clare.

HMX suporta si inregistrare video la rezolutie de pana la 6K (6016×3384) @30fps, fara intreruperi sau blocaje.

Samsung a anuntat ca va integra acest senzor in urmatoarele sale modele, planificand productia in masa inca din luna aceasta. Si Xiaomi a anuntat ca lucreaza deja la un smartphone cu ISOCELL Bright HMX.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook