Facebook a lansat un nou tool care iti permite sa exporti fotografii si videoclipuri in masa sau bulk din cont catre Google Photos. Tool-ul a fost anuntat in sectiunea de About a website-ului de catre directorul de Confidentialitate si Politice Publice (Director of Privacy and Public Policy), Steva Satterfield si se numeste Data Transfer Project sau DTP, care este un proiect open-source.

Proiectul a fost realizat in colaborare cu Apple, Google, Microsoft si Twitter, iar scopul propus este sa-ti faca viata mai usoara cand vrei sa transferi informatii intre ecosistemele lor. Deocamdata, aceasta functionalitate este disponibila doar pentru utilizatorii din Irlanda, insa va fi disponibil pentru ceilalti utilizatori la inceputul anului 2020.

Odata ce user-ul are acces, acest tool ii va aparea in setarile Facebook, sub tab-ul de Informatii personale. Compania nu a livrat mai multe informatii despre functionalitate, insa asa cum este afisat in GIF-ul de mai jos, doar va trebui sa selectezi datele pe care doresti sa le transferi (poze sau fotografii), platforma catre care doresti sa se faca transferul si sa dai click pe Start Transfer. Pentru a beneficia de securitate sporita, va trebui sa-ti introduci parola inca o data inainte de initierea transferului, iar datele tale vor fi criptate.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook