Probabil ca fiecare dintre noi “evadam” din cand in cand pe Facebook, chiar daca ne aflam la munca. Vorbim despre o problema serioasa care poate afecta productivitatea angajatilor. Observand aceast lucru, cei de la Facebook au lansat Workplace, o extensie destinata segmentului enterprise pentru a oferi un mediu propice discutiilor productive.

Ideea nu este una noua, Workplace fiind derivata din aplicatia denumita generic Facebook at Work. Lunile de testare beta au insemnat peste 1.000 de companii cu mai mult de 100.000 de grupuri create pe platforma de socializare. Acest pas, de lansare a unei versiuni full este unul perfect normal, insemnand o crestere a numarului de utilizatori.

Workplace a fost lansat oficial in Londra, intr-o versiune premium, cuprizand caracteristici precum live streaming sau spatiu de stocare nelimitat. Dupa cum era de asteptat, pentru o unealta premium, Workplace impune o taxa intre 1 si 3 dolari per utilizator, in functie de numarul de utilizatori activi.  Totusi, companiile non-profit sau institutiile educationale vor beneficia de aceasta unealta fara a suporta vreun cost.

Pentru a fi siguri ca nu va interfera cu productivitatea la locul de munca, Facebook a separate contul de Workplace fata de cel personal Facebook. De asemenea, a fost dezvoltata si o aplicatie de chat, asemanatoare cu Messenger, denumita generic Work Chat disponibilia atat pentru iOS cat si pentru Android.

Stilul continutului a fost pastrat, astfel utilizatorii Workplace vor putea impartasi informatii despre proiectul la care lucreaza, vor putea urmari activitatea colegilor de munca sau urmari stream-uri live ale companiei.

Va fi interesanta evolutia aplicatiei, mai ales datorita competitorilor de pe piata precum Slack, Jive sau Yammer. Chiar daca miscarea este una indrazneata, influenta Facebook s-ar putea sa-si spuna cuvantul, iar Workplace sa devina un fenomen global. Voi ce parere aveti?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook