Facebook Messenger a devenit de curand un serviciu complet, oferind utilizatorilor o multitudine de posibilitati in ceea ce priveste comunicarea de tip chat. Exista insa o problema. Aceste caracteristici complexe pot insemna un consum crescut al datelor. Probabil ca raportandu-ne doar la text, nu vom observa diferente majore asupra consumului de date insa in cazul transferurilor de imagini, clip-uri video si altele, un modul de salvare a datelor ar putea fi folositor.

La momentul de fata, versiunea Beta a aplicatiei permite utilizarea acestei functii. La prima vedere, nu pare sa fie o metoda de compresie a datelor sau orice altceva de acest gen. Principiul de functionare este destul de simlu, aplicatia nu va descarca automat continutul, utilizatorul fiind cel care decide daca va descarca sau nu continutul. Dupa cum era de asteptat, aceasta functie va avea efect doar cu datele mobile activate, functionand in acelasi fel ca si acum cu terminalul conectat la o retea de tip Wi-Fi.

Pentru cei curiosi, functia de salvare a datelor ofera o estimare a “economiei” pozitionata exact sub optiunea de ON/OFF.

Cei care dispun deja de versiunea Beta a aplicatiei pot beneficia imediat de functia de salvare a datelor mobile, iar cei curiosi se pot inscrie direct din Google Play. Veste proasta de aceasta data pentru utilizatorii de terminale cu iOS.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook