La mai bine de sase luni de cand Mozilla a lansat Firefox Focus pentru iPhone si iPad, noul browser privat este in sfarsit disponibil si pentru utilizatorii de Android in Google Play.

Mi-am instalat Firefox Focus pe telefon si m-am jucat putin cu el. Va pot spune din start ca este un browser extrem de simplu si foarte diferit de browser-ele clasice. In timp ce alte browsere au de obicei un mod privat separat, care trebuie activat manual, Focus se afla in permanenta in modul privat. Asta inseamna ca orice sesiune de navigare isi pierde urma, iar browser-ul nu pastreaza istoricul de navigare sau cookie-urile. Dezvoltatorii au mers atat de mult pe simplitate, incat au decis sa elimine chiar si tab-urile sau bookmarks-ile.

Browser-ul poate sa blocheze in mod automat reclamele sau monitorizarea analitica, chiar daca operatiunea poate fi dezactivata de catre utilizator.

Daca pentru iOS acest browser are capacitatea de a functiona ca un ad blocker, aceasta functionalitate lipseste la Android. Totusi, in versiunea pentru Android, am vazut numarul de reclame sau de urmaritori care au fost blocati. De asemenea, atunci cand aplicatia ruleaza in background, bara de notificari afiseaza un mesaj persistent, care, odata apasat, va inchide browser-ul si va sterge istoricul instantaneu.

E clar ca Firefox Focus nu este un browser potrivit pentru oricine, avand functionalitate limitata, insa poate fi o optiune ideala atunci cand doresti sa deschizi link-uri din alte aplicatii sau daca pur si simplu iti doresti un browser rapid, privat si foarte securizat.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook