Este rapid si capabil sa gestioneze o infinitate de tab-uri. Nu, nu e vorba de Google Chrome, ci de cel mai recent browser lansat de Mozilla: Firefox Quantum.

Cei de la Firefox au ambitii mari. Scopul lor e ca noul Firefox Quantum sa devina browser-ul principal pentru majoritatea utilizatorilor. Nick Nguyen, vice-presedintele de produs al Firefox a declarat: „Cea mai mare frica a mea e ca oamenii nu o sa incerce browser-ul. In momentul de fata, Mozilla este folosit ca navigator secundar. Credem cu tarie ca noul produs este destul de bun sa devina navigator principal”.

Noul browser impresioneaza la capitolul viteza. Intr-un test realizat cu WebPageTest, Firefox Quantum a incarcat mai multe website-uri populare mai repede decat Chrome. Printre acestea se numara Yelp, Shutterstock, Ask.com si chiar Google Search.

De asemenea, browser-ul foloseste cu 30% mai putina memorie decat competitorii sai (Chrome, Edge si Safari) cand este utilizat impreuna cu Windows OS si putin mai multa memorie decat Chrome cand vine vorba de MacOS. Asta inseamna ca poti sa ai cu 30% mai multe tab-uri deschise fara ca navigatorul sa raporteze crash.

Caracteristica diferentiatoare a acestui navigator este interfata. Compania a studiat intensiv modul in care utilizatorii folosesc browser-ul, aducand multe imbunatatiri mici, dar semnificative, noului Firefox Quantum, menite sa faca experienta utilizatorului mai placuta.

Chiar daca navigatorul este inca in versiunea beta, caracteristicile enumerate anterior sunt suficiente sa-i acorzi macar o sansa. Asa ca, ce mai astepti? Descarca-l de aici: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/

Video comparatie loading speed:

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook