Cand vorbim de lumea telecom, limita o reprezinta doar imaginatia fiecaruia. Aproape in fiecare zi este anuntat un nou terminal de la o anumita companie de profil, insa o parte din profiturile generate de aceasta industrie nu sunt generate doar de terminale mobile. Cota de piata a gadget-urilor devine din ce in ce mai mare, iar aplicatiile acestora se maresc considerabil.

Tinand cont de acest lucru, compania Flir Systems – specializata in productia de aparatura dotata cu termoviziune –  lanseaza a treia generatie Flir One. Avem de a face cu un modul compatibil cu aproape orice tip de smartphone, care poate reda pe ecranul telefonului lumea in diferente de temperatura.

                Pentru a face acest lucru posibil, in gadget-ul de dimensiuni relativ reduse, a fost incorporat un senzor de termoviziune dar si un senzor foto clasic. In vreme ce senzorul foto capteaza radiatii din spectrul luminous, senzorul de termoviziune detecteaza temperatura corpurilor din imagine.


Dupa cum era de asteptat, pretul este destul de ridicat. Flir One editia a 3-a este comercializat la pretul de 200 $ in Statele Unite, urmand sa apara si in Romania. O investitie cam mare pentru a detecta scurgerile sistemului de aer conditionat, nu?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook