Freedom 251 se anunta a fi cel mai ieftin smartphone lansat vreodata in lume, la un pret de doar 3.6 dolari (251 rupii). Este vorba despre un smartphone cu Android si procesor quad-core care va fi lansat in India astazi, 18 februarie.

Intrebarea este, ce fel de smartphone poti sa cumperi cu aceasta suma infima? Surprinzator, poti sa cumperi un smartphone decent, cu Android 5.1, display IPS LCD de 4 inch si rezolutie 1280 x 960, procesor quad-core de 1.3GHz, 1GB RAM si 8GB memorie interna. Camera principala este de 3.2MP in timp cea secundara de 0.3 MP. Smartphone-ul va avea de asemenea conexiune 3G, modul dual-SIM si o baterie de 1450 mAH. Este o lista de specificatii impresionante pentruun asemenea device, Freedom 251 fiind un adevarat chilipir.

asdfas

E posibil insa ca vanzarea noului smartphone sa fie conditionata de anumite aspecte, avand in vedere pretul sau extrem de mic. Conform site-ului care il va comercializa, Freedom 251 este conceput pentru “asigurarea accesului la tehnologia digitala a persoanelor din zonele rurale si semi-urbane indepartate din India”. In ceea ce priveste compania care este in spatele acestui smartphone, aceasta se numeste Ringing Bells, fiind o companie infiintata doar cu cinci luni in urma. In conditiile in care Freedom 251 face parte din planul guvernului de la New Delhi de a tehnologiza zonele izolate ale Indiei, este foarte probabil ca acesta sa beneficieze de subventie guvernamentala.

Este interesant de urmarit ce se va intampla maine dupa ce smartphone-ul va fi pus in vanzare, daca compania care il vinde va avea stocuri suficiente si daca oricine va avea acces sa cumpere acest device.

rupii

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook