“Opriti telefonul si incetati sa il mai folositi” este mesajul celor de la Samsung catre utilizatorii de Galaxy Note 7 din intreaga lume. Acest mesaj vine dupa ce si modelele inlocuite au inceput sa ia foc, acutizand astfel si mai mult problemele teribile pe care Samsung le are deja cu ultimul model de Note.

Astfel, Samsung a decis sa retraga de la comercializare toate modele de Galaxy Note 7, recomandand celor care detin un astfel de device sa il returneze cat mai repede.

Compania sud-coreeana a anuntat ca a depistat cauzele care duc la combustia interna a telefoanelor insa nu a dat informtii clare despre cei responsabili de aceasta eroare. Cel mai probail, vina o poarta tocmai divizia lor de baterii, Samsung SDI, o subsidiara a companiei. Samsung s-a rezumat in a declara ca bateriile folosite de Note 7 vin de la mai multi furnizori.

Mai multe anchete se afla in desfasurare in acest moment, atat in Coreea de Sud cat si in Statele unite, care vizeaza problemele lui Note 7. Pana atunci insa, majoritatea companiilor aeriene au interzis aceste terminale la bordul aeronavelor, indemnanad pasagerii sa nu transporte telefoanele in bagaje, existand riscul unui incediu in cala avioanelor.

Intre timp, valoarea actiunilor Samsung a scazut dramatic, inregistrand pierderi de aproximativ 17 miliarde de dolari, asta in conditiile in care Samsung miza pe Galaxy Note 7 pentru a mentine vanzarile si veniturile companiei in ultimul trimestru al acestui an.

Surse: The Guardian, Bloomerang.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook