Una dintre problemele cheie ale sistemului de operare Android este fragmentarea, caci asta se traduce prin vasta multime de producatori care sunt nevoiti sa depuna munca suplimentara pentru a-si mentine telefoanele updatate, iar unii dintre ei nu sunt prea dornici s-o faca.

Odata cu lansarea lui Android 8.0 Oreo, Google a dorit sa imbunatateasca lucrurile prin introducerea Proiectului Treble, care a adus o baza modulara pentru Android si a facut procesul de updatare pentru companii mult mai usor si posibil intr-un timp mai scurt.

Google confirms most major manufacturers will ship stable build of Android 10 to some devices before the end of the year

Intr-o noua postare, Google a detaliat progresul ratelor de adoptare a versiunilor noi de Android, aratand ca Android 9 Pie are cea mai mare rata de apoptie in primul sau an, acum impartind un procent de 22.6% din intreg ecosistemul Android. Acest lucru s-a datorat in mare parte eforturilor Google bazat pe acel proiect modular si apropiata colaborare cu producatorii majori de telefoane. Google afirma ca perioada de adoptare a Android 9 Pie de la versiunea 8 a fost redus cu trei luni si se asteapta ca perioada pentru adoptarea Android 10 sa fie chiar mai scurta.

In linie cu companii precum Xiaomi, Huawei si OnePlus care au deja Android 10, Google asteapta ca mai multi producatori sa se alinieze si sa ofere sisteme stabile bazate pe Android 10 pentru device-urile lor pana la sfarsitul anului.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook