Pasul accelerat cu care tehnologia se dezvolta a dus la dezvoltarea unei societati de consum, in care aproape orice produs tehnologic are un ciclu de viata relative redus. Bineinteles, acest principiu se aplica si in lumea telecom, unde ciclul de viata este aproximativ 2 ani pentru smartphone-urile care apar pe piata.

Acest ciclu se refera strict la disponibilitatea suportului tehnic si nu la calitatea constructiei, pentru ca un smartphone poate functiona mai mult de doi ani, fara nici o problema, doar ca nu va dispune de ultimele update-uri.

Tinand cont de acest lucru, Google decide sa-si informeze clientii in legatura cu disponibilitatea suportului tehnic pentru fiecare dintre produsele sale, spre deosebire de concurenta. Astfel ca Pixel si Pixel XL vor beneficia de suport tehnic pana in toamna anului 2018. Cu toate acestea, ambele terminale vor beneficia de update-ul la Android O, a carui lansare este programata pentru toamna anului 2017. Mai mult decat atat, cele doua terminale Google ar putea beneficia si de urmatoarea versiune de Android, care ar putea fi denumita “Android P”. Dupa cum era de asteptat, Pixel si Pixel XL vor beneficia de suport de securitate pana in toamna anului 2019, deci utilizatorii acestor telefoane nu ar trebui sa-si faca probleme.

O alta veste proasta ar fi ca versiunile Nexus 5x si Nexus 6P nu vor mai beneficia de suport incepand cu luna Septembrie a acestui an, adica s-ar putea sa nu vedem pe aceste device-uri update-ul la Android O.

Noua ne place strategia celor de Google, chiar daca pare putin neortodoxa , voi ce parere aveti?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentCele mai bune aplicatii de prank
Articolul următorAndroid 7.0 si EMUI 5 sunt deja disponibile pentru Honor 6X
GG – good game sau good geek, ambele i se potrivesc manusa lui Radu. Este intr-o continua fuga dupa nou, iar pentru el mixul perfect pe un smartphone ar fi o combinatie intre Android si iOS. Cand nu testeaza noile device-uri de pe piata, il gasesti mesterind la masina sau implicat in actiuni de voluntariat.