Google lanseaza oficial primul kit pentru developeri in cadrul proiectului ARA (PhoneBlocks), anterior unei conferinte care va avea ca scop intelegerea mai buna a platformei si implicarea dezvoltatorilor in proiect.

google Ara smartphone-2
In documentul oficial Google aflam ca structura acestui smartphone va fi disponibila in 3 marimi : mini, medie si mare.
google Ara smartphone 1-2
Fiecare va putea incorpora un numar fix de module : mini (6 module), medie (8 module) si mare (9 module). Producatorii de componente care doresc sa se implice vor putea fabrica modulele dupa dimensiunile furnizate de Google in kitul mentionat anterior.

Google a pantentat ideea PhoneBlocks si va fi singura companie care va putea fabrica structura de baza a acestui telefon.
Smartphone-urile vor putea fi personalizate in functie de preferintele utilizatorilor, acestia avand optiunea de a alege intre un smartphone doar cu touch screen, fara touchscreen si cu tastatura, cu touchscreen si tastatura sau oricare din aceste combinatii.

google Ara smartphone 2-2
Google planuieste ca pana la finalul acestui an sa lanseze o serie de module si structuri compatibile in parteneriat cu cativa producatori selectati, iar la inceputul anului viitor si-a propus sa deschida piata de module pentru toti cei interesati sa se implice.
In ceea ce priveste costul unui astfel de device, compania doreste ca pretul acestor telefoane sa fie cat mai mic si va indemna producatorii sa fabrice componente la preturi pentru orice buzunar.

Sursa: www.projectara.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook