Google a fost data in judecata ieri intr-un proces prin care i se cer daune de 5 milarde de dolari fiind acuzata ca monitorizeaza si detine date in mod ilegal de la milioane de utilizatori care folosesc browser-ul Google Chrome in modul incognito.

Plangerea a fost inainta curtii federale din San Jose, California si este mentionat despre compania americana ca aduna date despre utilizatori prin intermediul Google Analytics, Google Ad Manager, plugin-uri si aplicatii mobile. Prin acest procedeu i se permite sa afle aproape orice despre comportamentul celui care foloseste browser-ul in modul incognito: prieteni, hobby-uri, situatia financiara sau chiar „cele mai intime si posibil stanjenitoare lucruri”.

Asadar, chiar si daca cautai online idei de a face un cadou potrivit partenerei/partenerului de viata, crezand ca esti in siguranta si ca nu se salveaza nicaieri istoricul, totusi Google vede tot si nu uita nimic, indiferent daca folosesti telefonul sau desktop-ul.

Potrivit publicatiei Reuters, un purtator de cuvant de la Google, Jose Castaneda a explicat faptul ca „asa cum evidentiem de fiecare data cand deschizi tab-ul dedicat modului incognito, website-urile pot sa colecteze informatii despre activitatea ta de cautare”.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook