In cadrul evenimentului in care a fost anuntat Google Pixel, compania americana a lansat si gadget-ul Google Homeasistent personal sub forma unei boxe.

Aceasta boxa se conecteaza prin Bluetooth la smartphone si este capabila sa transforme locuinta intr-una inteligenta. Are forma unui cilindru, cu baza interschimbabila in functie de preferintele de culoare ale fiecaruia: violet, carbon, auriu, alb etc. Are incorporate mai multe microfoane pentru interceptarea mai buna a comenzilor vocale si un difuzor. Atunci cand spunem „OK Google”, partea superioara se aprinde, iar astfel putem sa interactionam cu gadget-ul. Pentru diverse setari, Google Home este dotat cu un panou capacitiv.


Gadget-ul are trei functionalitati care sunt accesate pe baza de comenzi vocale: entertainment (redare muzica, filme de pe internet), task management (calendarul zilei, conectare/deconectare aparate casnice compatibile) si furnizor de informatii (raspunde la intrebari cu ajutorul unei imense baze de date).

Google Home ne ajuta sa controlam dispozitivele casnice inteligente din caminul nostru. Fiind conectat la internet, dispozitivul poate face cautari online pe care le poate afisa ulterior pe un smartphone compatibil.

Cu ajutorul functiei „My Day”, vom avea un sumar al activitatilor zilnice: informatii despre starea vremii, timpul parcurs pana la serviciu, intalnirile din ziua respectiva, sau alte activitati care dorim ne fie amintite inainte sa iesim din casa.

Atunci cand suntem acasa, cu ajutorul comenzilor vocale avem posibilitatea sa pornim muzica, smart TV-ul sau alte aparate compatibile. Interactiunea cu Google Home este, practic, o discutie cu acest asistent virtual caruia ii putem pune anumite intrebari pentru a primi raspunsurile de care avem nevoie. De exemplu, putem afla informatii despre o reteta.

Lansat impreuna cu Google Home, Google Assistant este un update la Google Now. Acesta raspunde la comenzile vocale si poate fi capabil sa participe la o conversatie. Google Assistant foloseste inteligenta artificiala pentru a intelege intrebarile si task-urile primite, folosind o vasta baza de date Google pentru a oferi informatii relevante.

Cand avem mainile ocupate, putem activa asistentul sa ii cerem sa apeleze o anumita persoana din agenda, sa deschida anumite aplicatii, sa introduca in calendar anumite intalniri si alte informatii online, fara sa fim nevoiti sa accesam paginile de internet. De exemplu, intrebam „cand joaca Simona Halep la turneul … ?”  sau „care a fost scorul dintre echipa x si y ?”,  iar asistentul ne va da aceasta informatie.

Un inconvenient pentru anumite persoane este ca interactiunea, atat cu Google Home, cat si cu Google Assistant, se poate realiza doar in limba engleza. Poate, in viitor, vor putea fi accesate si in limba romana.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook