Cu doar 4 zile inainte de ziua internationala a Pamantului, Google a lansat o versiune redesenata a Google Earth, versiune care aduce functii noi, cum ar fi vizualizare 3D imbunatatita si povestiri intercative prin modul Voyager. Noua versiune a fost dezvoltata pe parcursul ultimilor doi ani si deocamdata este disponibila doar in varianta web, prin browser-ul Chrome. Aplicatia pentru Android va beneficia de asemenea de noua versiune, update-ul fiind deja lansat de catre Google.

Pentru a-si pune in practica viziunea, Google a beneficiat de aportul mai multor institutii stiintifice de renume, care au au jucat un rol important in crearea sectiunii Voyager – o sectiune intercativa, care ofera o serie de tururi turistice virtuale si documentare.

Unul dintre tururi este o productie a BBC, numita  “Natural Treasure” si care prezinta o serie de locuri magnifice impartite in mai multe categorii. David Attenborough, celebru pentru seria de doumentare “Life” are de asemenea inclus in noul Google Earth un documentar numit “Beautiful Birds-of-Paradise.”

O alta functie noua a Google Earth este cautarea “I’m feeling lucky,” care va accesa o locatie neasteptata de pe planeta. Este vorba despre o selectie de 20000 de locatii din care Earth alege atunci cand este folosita aceasta cautare.
Noua versiune a Earth este deja functionala in varianta web (doar in Chrome) iar versiunea 9 a aplicatiei din Google Play va fi in curand disponibila utilizatorilor.Utilizatorii de iOS sau cei care vor sa foloseasca alt browser, vor trebui sa mai astepte o perioada pana cand vor putea folosi noul Earth.

sursa

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook