E oficial, noul terminal al gigantului tehnologic Google  este prezent pe  piata telefoanelor mobile. Conform celor dela Google, dar si din primele recenzii vorbim despre un telefon performant care se lauda cu un modul foto capabil de capturi impresionante. Toate acestea vin intr-o carcasa din aluminiu pentru a inchega un design elegant si rafinat.

Acest nou telefon pastreaza spiritul Nexus care a devenit din 2010 incoace un standard pentru numerosi developeri datorita OS-ului Android barebone. Din pacate, nu vom mai auzi de seria Nexus, Pixel fiind conceput pentru a inlocui vechile terminale Google. Exact asa cum am fost obisnuiti, Google Pixel este conceput in parteneriat cu alte companii de profil. La fel ca in cazul lui Nexus One, cei de la HTC au beneficiat de privilegiul de a realiza acest prim terminal.

Bineinteles, vorbim despre un telefon de tip flagship disponibil in 2 versiuni, unul de 5.5 inch si unul de 5.0 inch. Ele dispun de specificatii extreme, precum procesorul Qualcomm Snapdragon 821 de 2.15 GHz cu arhitectura pe 64 de biti, cei 4 GB de memorie RAM sau procesorul grafic Adreno 530. Pe langa acestea, telefonul mai beneficiaza de cateva specificatii software exclusive precum stocare nelimitata in Google Photos sau un serviciu cu clientii gratuit disponibil 24/7.

pixel2

Destul de mult accent s-a pus si pe camera foto, care conform criticilor, este una dintre cele mai bune la ora actuala pe piata. Bineinteles, acest lucru il vom putea clarifica de indata ce acest terminal va fi testat si de echipa noastra.

Cei de la Google au anuntat si imbunatatiri in ceea ce priveste asistenta vocala numita generic Google Asisstant. Interesant este faptul ca Google Asistent exista si in noua aplicatie Google Allo, insa Google Pixel il poate folosi aproximativ in toate aplicatiile disponibile, deci un concurrent direct al Cortanei, al lui Siri sau S Voice disponibil pe dispozitivele Apple, Microsoft respectiv Samsung.

pixel3

Cu siguranta vorbim despre un progres major  in ceea ce priveste Google, iar lansarea seriei Pixel, ar putea sa ii aduca un boost pe piata tehnologiei. In ceea ce priveste consumatorii, Pixel va fi o alternativa de luat in considerare pentru pasionatii de Android si de ce nu, pentru cei pasionati de iOS.

Ramane de vazut cum se vor desfasura lucrurile in ceea ce priveste Google Pixel, momentan el nefiind anuntat pentru piata din Romania. Noi suntem nerabdatori sa il incercam, dar voi?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentBlackBerry DTEK60 disponibil la precomanda
Articolul următorMoto G4 Plus review
GG – good game sau good geek, ambele i se potrivesc manusa lui Radu. Este intr-o continua fuga dupa nou, iar pentru el mixul perfect pe un smartphone ar fi o combinatie intre Android si iOS. Cand nu testeaza noile device-uri de pe piata, il gasesti mesterind la masina sau implicat in actiuni de voluntariat.