Suntem convinsi ca YouTube este un serviciu indispensabil pentru multi dintre noi, tocmai de aceea Google lanseaza YouTube Go in versiune beta. Aceasta aplicatie ofera utilizatorilor posibilitatea de a descarca, in memoria telefonului sau pe un card de memorie, continut video pentru a fii urmarit mai tarziu.

Aplicatia arata si functioneaza aproape la fel ca aplicatia obisnuita oferita de YouTube, insa in momentul selectarii unui video spre a fi vizionat, un pop-up va oferi posibilitatea de a descarca video-ul respectiv. Momentan, continutul video poate fi descarcat in 2 rezolutii, “Basic quality” pentru 144p si “Standard quality” pentru 360p. Un minus ar putea fi absenta rezolutiilor HD, insa conform Google, aplicatia a fost dezvoltata pentru regiunile cu viteze de internet reduse pe terminale cu capacitate reduse de stocare.

                Google a prezentat aceasta aplicatie in luna Septembrie a anului trecut, fiind apreciata mai ales de aceea categorie de utilizatori care nu beneficiaza de conexiuni cu viteze mari. Probabil ca anumiti utilizatori vor fi putin dezamagiti de absenta rezolutiilor HD, dar avand in vedere grupul tinta al YouTube Go, prezenta rezolutiilor HD ar fii fost un simplu teasing pentru cei care oricum nu le pot obtine.

Momentan, aplicatia nu este disponibila in Play Store pentru Romania, insa speram ca pe viitor, serviciul sa fie disponibil la nivel global.

Voi ce credeti? Cum v-ar putea ajuta YouTube Go si in ce masura?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook