Google Maps adauga o noua functionalite menita sa faca viata mai usoara utilizatorilor care calatoresc intr-o tara straina si care nu vorbesc limba locala, printr-un modul integrat in aplicatie de tipul text-catre-voce.

Google Maps este unul dintre cele mai valoroase bunuri atunci cand vrei sa ajungi dintr-un loc in altul si nu cunosti ruta. Turistii pot confirma cel mai bine. Acum serviciul acesta incepe sa devina si mai de folos, caci compania a adaugat un modul de traducere audio plasat langa numele de destinatie care va traducere textul, facilitand turistii sa ajunga la destinatie.

Google introduces audio translation within Maps for Android and iOS

Locatia tinta va avea o iconita cu un difuzor care va reda textul si va afisa un buton pentru a primi mai multe traduceri daca vrei sa continui conversatia. Pentru a functiona, trebuie mai intai sa primesti update-ul in aplicatie, insa update-ul este trimis gradual, astfel ca poti astepta si pana la o luna ca sa-l primesti.

Google introduces audio translation within Maps for Android and iOS

Aceasta functionalitate de tipul text-catre-voce detecteaza in mod automat ce este nevoie sa se traduca. Pentru traduceri automate, aplicatia Google Translate poate fi deschisa rapid, dar pentru a functiona, aplicatia trebuie mai intai instalata, caci Google a incetat sa o mai instaleze pe unele modele de smartphone-uri. Traducerea textului in Google Maps va suporta 50 limbi si va fi disponibila atat pe Android cat si pe iOS. Mai multe limbi vor fi disponibile in viitor, afirma Google.

Sursa: gsmarena.net

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook