Conform unui raport SersorTower, veniturile totale din aplicatii pentru sistemul de operare IOS (App Store) din T4 2016 au ajuns la valoarea de 5,5 miliarde dolari reprezentand o crestere de 60% fata de acelasi trimestu din anul 2015. In ceea ce priveste sistemul android (Google Play) veniturile din aplicatii au fost de 3,3 miliarde USD si reprezinta o crestere mai mare procentuala comparativ cu aceeasi perioada intr-un procent de 82%.

Cele doua sisteme de operare au cumulat impreuna venituri din aplicatii in valoare de 8,7 miliarde USD din intreaga lume. Aceasta valoare reprezinta o crestere de 67% fata de anul 2015.

Conform raportului din ambele sisteme de operare au fost descarcate la nivel mondial aproximativ 19,2 miliarde aplicatii pe parcursul trimestrului 4 si putin peste 80 miliarde in tot anul 2016, cresterea pe ultimul trimestru reprezentand 17% fata aceeasi perioada din anul 2015.

Aplicatiile Spotify, Linie, și Netflix au adus cele mai mari venituri, iar cele mai descarcate aplicatii gratuite au fost Facebook, Messenger, WhatsApp, Instagram.

 

Sursa: gsmarena.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook