Conform unui articol din “The Information”, Google este pregatit sa isi faca aparitia pe piata furnizorilor de internet prin wireless in Statele Unite ale Americii. Acest serviciu ii va permite gigantului americand sa aiba control direct asupra apelurilor si conexiunii de date ale clientilor sai.

Serviciul wireless al celor de la Google se zvoneste ca va utiliza infrastructura companiilor Sprint si T-mobile din Statele Unite, precum o fac si alti operatori ce furnizeaza servicii de retea pentru telefoanele mobile. Aceasta asociere ii va permite companiei sa scape de costurile uriase pe care le-ar fi inregistrat si daca si-ar fi construit propria retea de furnizare a acestor servicii. Pe langa beneficiul costurilor rezultat din asociere , compania mai obtine si avantajul de a aparea mult mai repede pe piata.
Se mai zvoneste si ca Google ar incerca sa apara pe piata cu preturi mai rentabile pentru utilizatori, fata de cele oferite de Sprint si T-mobile. Acest serviciu va fi disponibil pentru americani de la sfarsitul acestui an, iar daca se va dovedi un succes probabil va urma sa se implementeze si in Europa.

 

Sursa:www.theverge.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook