Dupa ce a primit de la UE o amenda record in valoare de 5 miliarde de dolari, compania din Mountian View, California s-a decis sa-si recupereze banii prin aplicarea unei taxe de pana la 40$ pentru suita de aplicatii la terminalele vandute pe teritoriul Uniunii Europene.

Producatorii vor trebui sa plateasca o suma destul de consistenta pentru toate telefoanele si tabletele care vor avea instalate Google Play Store si alte aplicatii Google, insa suma nu este fixa pe terminal sau regiune.

Astfel taxa difera de la tara la tara si de performantele telefonului, data de densitatea de pixeli per inch (ppi) si variaza de la 2.5$ la 40$.

Pentru tarile dezvoltate precum Germania, Suedia, Maria Britanie (nu stim daca si dupa brexit), Norvegia si Olanda se va plati o taxa de 40$ pentru fiecare smartphone ce depaseste 500ppi. Aici avem modele precum Samsung Galaxy S9 | S9+, Huawei Mate 20 Pro, LG G7, Sony Xperia XZ3 etc. Pentru modelele care au densitatea de pixeli intre 400 si 500, taxa deja este la jumatete, fiind “doar” 20$. Aici avem modele precum OnePlus 6, Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy A8 (2018) etc. Modelele sub pragul de 400ppi vor avea o taxa de 10$, iar modelele entry-level vor ajunge la o taxa de 2.5$.

Nu stim inca de ce Google a ales aceasta caracteristica de a separa clasele de taxare, dar probabil este cea la care evolutia nu a fost semnificativa in ultima perioada (577ppi pentru S6 vs 570ppi pentu S9).

Tabletele vor avea o alta metoda de taxare care incepe tot de la 2.5$, dar poate sa ajunga pana la “doar” 20$.

Aceasta taxa se va aplica pentru terminalele comercializate incepand cu 1 februarie 2019 si probabil va obliga producatorii sa creeze ecrane mai mari sau cu rezolutie mai proasta doar pentru a reduce valoarea taxei.

Voi ce parere aveti, vor fi afectate de aceasta masura vanzarile de terminale Android in UE?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentAsteptarea a luat sfarsit pentru jucatorii de Fortnite!
Articolul următorVideo Review HTC U12 Plus – Unboxing
When nothing goes right, call Cosmin! E calm si relaxat, are mereu raspunsurile pregatite si cateva glume ca sa-ti descreteasca fruntea. Ramane devotat Droidului si daca vrei sa ii starnesti interesul, pune-i in fata un device cu Android Oreo. Ai insa grija sa nu-i trezesti vechea pasiune privind display-urile albastre.