Google cauta constant piete noi pentru extinderea serviciilor proprii, iar acum se pare ca planuieste sa aduca suport pentru jocurile Android si pentru PC-urile cu sistem de operare Windows.

Aplicatia Google Play care va fi disponibila in Microsoft Store pentru PC-urile sau laptop-urile cu Windows 10 sau Windows 11. Aceasta a fost creata de Google fara ajutorul celor de la Microsoft si va da posibilitatea utilizatorilor sa continue un joc inceput pe mobil sau tableta direct pe PC sau laptop.

Aplicatia Google Play Games pentru Windows este inca in stadiu de testare si se stie ca va fi lansata pe parcursul anului viitor. Inca nu cunoastem ce tehnologie pentu emularea aplicatiilor va folosi Google, dar conform unor surse interne nu este vorba de streaming-ul jocurilor. Streaming fiind tehnologia pe care este bazata Stadia, un serviuciu de jocuri de la Google.

Momentul ales de Google nu pare sa fie intamplator, luand in considerare ca si Microsoft lucreaza la un serviciu prin care sa aduca jocurile Android utilizatorilor de Windows.

O alternativa pentru ambele variante este serviciul oferit de BlueStack prin care ofera utilizatorilor posibilitatea de a se juca jocurile Android direct in browser-ul PC-ului.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook