Corning este compania care activeaza pe plan mondial de peste 160 de ani in domeniul sticlei, ceramicii si a opticii.

Istoria inventiei care a revolutionat felul in care percepem ecranele dispozitivelor mobile in prezent, porneste in anul 1960. Doi producatori auto de top din Statele Unite ale Americii, Dodge si Plymouth, solicitau pe atunci companiei sa fabrice un parbriz eficient prin rezistenta sporita, greutate si grosime reduse. Proiectul a avut succes si s-a extins si in industria farmaceutica, in aeronautica si aplicatii industriale.

Dupa mai mult de 40 de ani, Apple solicita companiei Corning o inovatie pentru noul telefon iPhone. Mai exact, se dorea o protectie sporita pentru display, care in acelasi timp sa ii ofere o claritate ridicata. Asa ia nastere prima protectie a ecranului cu sticla securizata, sub numele de Gorilla Glass Display.

Inovatia a fost preluata si de catre alti producatori de telefoane mobile in anii ce au urmat.

Pana in anul 2010, sticla securizata este prezenta pe mai bine de 20% din productia de smartphone-uri la nivel mondial, preponderent pe Samsung Galaxy – de asemenea un produs inovator. In cifre, totalul dispozitivelor ajunge la mai mult de 200 milioane de unitati.

A doua generatie a sticlei Gorilla apare abia in anul 2012, dupa 7 ani de la aparitia primei editii. Se astepta o imbunatatire, iar aceasta a venit sub forma reducerii grosimii cu 20%, in timp ce duritatea ramane aceeasi.

gorilla-glass-1

Odata cu trecerea timpului, ritmul de lansare a noilor inovatii si editii Gorilla Glass este tot mai alert. In 2013 apare a treia editie, care prezinta proprietati antimurdarire si anti-amprenta. In plus, fabricarea cu argint ionizat are proprietati antibacteriene – fapt demonstrat stiintific in anul 2014.

Spre finalul anului 2014, venind in intampinarea nevoii producatorilor de a lansa terminale cu ultimele tehnologii, apare si editia a patra – Gorilla Glass 4. Caracteristica principala cu care iese in evidenta este grosimea mult redusa si duritatea crescuta.

Cea mai recenta versiune, Gorilla Glass 5, lansata anul acesta, promite rezistenta la caderea dispozitivului pe o suprafata dura de la o inaltime de 1,6 metri. Aceasta este prezenta pe cele mai noi dispozitive aparute pe piata, cum ar fi Samsung Galaxy Note 7. Pe langa industria mobila, Corning a inceput colaborarea cu Ford pentru noul model Ford GT.

Acest tip de sticla de protectie se poate extinde si in alte domenii de interes, unde cu siguranta ne va ajuta in viitorul apropiat.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook