Probabil ca multi dintre noi au auzit despre noul Samsung Galaxy Note 7, acesta promitand destul de multe imbunatatiri. Planurile celor de la Samsung au fost oarecum incurcate de o problema de hardware a terminalului. Se pare ca bateria telefonului efectiv explodeaza, cauzand distrugerea permanenta a telefonului.

Cei de la Samsung s-au autosesizat si au implementat rechemarea tuturor terminalelor. Vorbim despre aproximativ 2.5 milioane de telefoane livrate in ultimele doua saptamani, pagubele estimate fiind de aproximativ 1 miliard de dolari. Se pare ca pentru fiecare terminal rechemat, samsung sufera  pierderi de 900$ plus profitul de care nu mai beneficiaza. Koh Dong Jing, directorul executiv al diviziei de telefonie Samsung declara la o conferinta de presa din Seoul ca aceasta suma este devastatoare.

Chiar daca vorbim despre o suma exorbitanta, aceasta reprezinta doar 5% din previziunile pe profit in valoare de 20.6 miliarde de dolari. Teoretic, compania nu ar trebui sa fie afectata major, insa livrarea intarziata a lui Note 7, va cauza un dezavantaj in fata rivalilor de la Apple care planuiesc sa lanseze iPhone 7 pana la sfarsitul acesui an.

In ciuda celor intamplate, nu toti analistii sunt la fel de pesimisti. Unii sustin ca acest raspuns rapid manifestat de cei de la Samsung, vor ajuta la restabilirea cifrelor de vanzari a lui Note 7 si vor intari increderea consumatorilor in produsele  Samsung.

Insa din nou, vorbim despre niste speculatii, ramane de vazut in ce mod Samsung isi va reveni din aceasta lovitura. Cert este ca siguranta utilizatorilor nu va fi periclitata, lucru demn de apreciat.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook