E oficial, noul model 3310 de la Nokia a fost lansat, aducand odata cu acesta si o doza de nostalgie. Dar totusi, de ce lumea este atat de entuziasmata? Sa nu uitam ca avem de a face cu un telefon nu prea inteligent si care in materie de design reuseste doar partial sa impresioneze.

Raspunsul la intrebare e oarecum simplu, insa pentru asta trebuie sa ne intoarcem privirea catre originea lui 3310. Lansat in anul 2000, Nokia 3310 si-a cladit un renume din cauza indestructibilitatii sale. Practic, telefonul putea indura o varietate mare de tratamente extreme pana la punctul in care ceda. Era oarecum rezistent la apa, la socuri, la praf si multe altele – lucruri cu care nu se pot lauda prea multe smartphone-uri.

Probabil ca pe acest renume a mizat si HMD cand a luat hotararea de a relansa acest model. De altfel, versiunea 2017 respecta oarecum liniile modelului original, insa vine cu cateva imbunatatiri. Un prim lucru care poate fi observant este grosimea acestui terminal, adica 12.8mm. Cu aproape 10 mm mai putin decat originalul. Mai apoi, vorbim despre un display color, prezenta unui slot pentru card MicroSD si o camera foto de 2MP. Acestea sunt imbunatatirile pe partea hardware, insa sistemul de operare a fost si el inlocuit cu o versiune moderna numita generic Nokia Series 30+.

La indemana utilizatorilor au fost puse multiple culori, precum Warm Red, Dark Blue, Yellow sau Grey. Oarecum, cromatica telefonului a fost conservata, insa acestea arata mult mai bine decat originalele. In plus, Nokia 3310 beneficiaza si de o versiune reimprospatata a jocului Snake, care arata destul de bine.

Un lucru cert este ca Nokia 3310 se adreseaza strick nostalgicilor, celor care nu doresc trecerea la un smartphone sau celor care au nevoie de un telefon de rezerva. Din cauza acestui lucru, telefonul nu va avea un viitor prea stralucit si probabil ca nu va dobandi notorietatea modelului original.

Voi ce parere aveti?

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook