Doua dintre cele mai mari magazine de pe piata chineza au inregistrat in primele doua saptamani doar 251 de precomenzi. Pe langa acest lucru, cei de la Focus Taiwan au transmis un comunicat din care reiese ca in acest moment pentru noul terminal al celor de la HTC exista o lipsa totala de interes din partea utilizatorilor.

Chiar daca noul flagship se bucura de un nou design si elemente hardware mult mai performante, dupa 11 zile de la lansarea oficiala a telefonului pe aceasta piata s-au inregistrat un numar extrem de redus de precomenzi pentru o piata cum este cea chineza.

HTC 10 are un pret de vanzare mai mic in China, fiind comercializat la un pret de 584$. Acest lucru este posibil deoarece producatorul a inlocuit chipset-ul Snapdragon 820, care in momentul de fata este cel mai bun si cel mai performant chipset al celor de la Qualcomm, cu o versiune mai slaba Snapdragon 652 SoC.

Chiar daca acest comunicat este unul destul de dur si de critic, trebuie sa fim realisti si sa mentionam ca nu este unul dintre cele mai credibile in momentul de fata. China este o piata foarte buna de desfacere pentru producatorii de terminale mobile, dar nu este neaparat cea mai importanta si cea mai profitabila. Daca in China telefonul nu se bucura de succes, in tara sa natala el se comercializeaza la pretul de 768$ cu chipsetul Snapdragon 820, iar cei de la HTC au anuntat ca vanzarile au depasit valorile asteptate.

In Statele Unite telefonul se comercializeaza doar de catre cei de la Verizon, care au o clauza de exclusivitate cu producatorul, valabila pana la data de 10 mai. Dar in tot acest timp compania taiwandeza a pregatit si a livrat terminale si pentru comercializarea fara pachete contractuale, care trebuie sa soseasca in zilele ce urmeaza.

In Romania telefonul se gaseste deja pe stocul celor mai importante magazine si al furnizorilor de telefonie mobila. Date oficiale despre vanzari nu au fost comunicate inca la noi in tara, dar in general utilizatorii de telefoane HTC sunt  clienti fideli si un telefon cu un design nou si componente mai puternice sigur va starni interesul acestora.

http://www.phonearena.com/news/HTC-10-is-being-ignored-in-China-two-top-online-stores-report-only-251-units-pre-ordered_id80817

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook