Anul trecut in septembrie Huawei a lansat seria Mate 30 de telefoane flagship si din cauza conflictului politic dintre compania si SUA a fost fortata sa lanseze aceasta serie fara cea mai importanta parte din sistemul de operare Android, si anume serviciile Google Play. La acel moment, nu a avut nicio alternativa si nici timp pentru a dezvolta alt serviciu.

Gigantul chinez se misca rapid cand este vorba de a se adapta la situatii potrivnice si gaseste solutii alternative si noi abordari. Pentru a vinde in continuare numarul impresionant de telefoane de pana acum si sa se mentina in topuri pe piata din Europa, caci in Asia nu sunt folosite serviciile Google, Huawei a inceput sa fie tot mai independenta de piata americana, astfel ca potrivit unui oficial, compania a incheiat un parteneriat cu TomTom pentru serviciile de localizare si harti.

eurogsm_tomtomOficialul Remco Meerstra de la compania germana de navigare si cartografiere digitala TomTom, a dezvaluit ca a incheiat un parteneriat oficial cu Huawei Technology pentru folosirea hartilor si serviciilor sale in aplicatiile chinezilor. Din ce se stie pana acum, intre cele doua companii parteneriatul a fost incheiat cu ceva timp in urma, fiind doar acum facut public de companie.

Huawei este asteptata sa isi lanseze noua serie P40 in luna martie a acestui an, iar urmatoarele device-uri vor utiliza serviciile oferite de TomTom; speram doar ca Huawei isi va imbunatati platforma si serviciile de cloud pentru a se apropia de oferta Google in aceasta arie.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook