In conflictul comercial si de spionaj dintre America si China, Huawei pare sa fie afectata cea mai tare, in consecinta, compania chineza urmeaza sa primeasca o prelungire a licentei pentru a lucra cu companiile americane, potrivit Reuters, care citeaza surse apropiate chestiunii. Este o prelungire scurta comparativ cu licenta de trei luni primita, care expira lunea aceasta.

Intre timp, o licenta cu durata mai mare de timp este in derulare, insa este ingreunata de obstacole reglementative, de aceea aparitia licentei scurte de doua saptamani. Nicio sursa oficiala nu a confirmat aceste spuse, la fel cum niciuna dintre parti nu a comentat. Avand sa se decida daca afacerile Huawei sunt o amenintare la securitatea nationala a Americii, tara a pus compania pe lista neagra a comertului in mai, aplicand o interdictie companiilor americane care faceau comert cu Huawei. Ulterior, o licenta provizorie a fost emisa si prelungita in august cu trei luni, care este pe cale sa expire luni.

Cu toate acestea, vesti bune au urmat pentru Huawei din cateva directii, incluzand revenirea la afaceri cu Qualcomm si ARM si vanzarile crescute, in ciuda razboiului comercial, care arata ca nu este totul pierdut pentru compania chineza. Totusi, o problema majora trebuie rezolvata, si anume interdictia primita a insemnat ca ultimele telefoane Huawei nu primesc suita de aplicatii Google, chiar daca ruleaza Android, iar lipsa serviciilor Google le face greu de vandut in Vest.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook