De azi de zile s-a vehiculat posibilitatea aparitiei unei masini electrice pe care gigantul Apple vrea s-o introduca in circuitul industriei de automobile, planuri care se apropie de concretizare prin parteneriatul cu compania sud-coreeana Kia, combinand tehnologia Apple cu tehnica inginereasca a celor de la Kia. Cu toate astea, Apple nu este singurul gigant din tehnologie care planuieste sa faca pasul spre industria auto.

Potrivit lui Reuters, si Huawei are in plan sa acceada inspre aceasta ramura noua, tot mai atractiva si profitabila dupa ce Tesla a devenit lider. In ciuda faptului ca nu au nicio experienta in design-ul si producerea de automobile, compania chineza ar urma sa aduca pe piata prima lor masina electrica in acest an. Printre parteneriatele luate in calcul se afla doua entitati, prima fiind cea cu Changan Automobile din China, cei care produc masinile Ford pentru piata chinezeasca, incluzand modelele Ford Edge si Lincoln Aviator. A doua colaborare include grupul BAIC BluePark New Energy Technology. Modelul de debut a celor din urma il reprezinta Arcfox HBT, vehicul echipat cu tehnologie smart produsa de Huawei si asteptat pe piata in acest an.

Companiile chineze de tehnologie sunt printre cei mai noi debutanti pe piata de masini electrice aflata intr-o continua crestere, in mare parte datorata schimbarilor climatice si politicilor de guvernare cu scopul de a diminua emisiile de carbon la nivel mondial. Xiaomi, principalul rival din aceeasi tara cu Huawei a afirmat intr-o comunicare zilele trecute ca are in vedere sa participe la dezvoltare in aceasta industrie, desi nu a initiat deocamdata nicio actiune concreta in acest sens.

Pe de alta parte, nu avem niciun comunicat oficial care sa confirme toate aceste zvonuri din ultima din vreme, un purtator de cuvant Huawei negand aceste implicari din partea companiei, precizand ca “Huawei nu este un producator de automobile, datorita ICT (Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor), desi tintim sa fim un producator de componente digitale pentru masini, permitand masinilor care detin echipament OEM (echipament original de la producatori) sa construiasca vehicule mai bune”.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook