In toata presa internationala se vorbeste despre interdictiile pe care le au companiile americane de a colabora cu Huawei dupa ce a intrat in vigoare ordinul Trump de a inceta colaborarea cu compania Chineza.

Chiar daca Google au anuntat ca modelele actuale de telefoane vor avea in continuare Google Play si restul suitei de software de la Google, iar departamentul de comert din SUA a acordat o licenta de trei luni pentru Huawei, se pare ca Huawei se gandeste foarte serios la propriul sau sistem de operare.

Tim Watkins, vice presedintele Huawei pentru Europa de vest, a spus intr-un interviu ca Huawei se pregateste sa-si lanseze propriul sistem de operare. Potrivit acestuia, gigantul chinez a testat deja sistemul de operare in China si se asteapta sa fie lansat in viitorul foarte apropiat.
“HongMent OS” este numele actual al sistemului de operare care va avea o provocare foarte grea si anume suportul acordat pentru dezvoltarea sistemului de operare cat si a aplicatiilor pentru acesta. Ajunge doar sa comparam Android si iOS care au fiecare peste 2 milioane de aplicatii disponibile comparativ cu Tizen OS a lui Samsung care abia suporta 5000 de aplicatii.

Viitorul pentru divizia de mobile a celor de la Huawei este inca incert, dar este clar ca a fost doar o paguba colaterala in razboiul comercial SUA – China din ultima perioada.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook