Huawei isi va face aparitia la IFA Berlin 2019, care este cea mai mare expozitie la nivel mondial pentru electronice de consum si electrocasnice insa, inainte de a-si face aparitia la acest eveniment in data de 6 septembrie, chinezii au confirmat aparitia noului lor procesor – fabricatie proprie – Kirin 990, care va fi prezentat in cadrul evenimentului.

Compania a lansat un scurt filmulet in care detaliaza ca procesorul va suporta internet la viteza 5G, iar vechi zvonuri sugereaza ca modem-ul va fi incorporat in procesor.

Procesorul Kirin 990 va fi produs de compania taiwaneza Taiwan Semiconductor Manufacturing Company cu procesor EUV cu fabricatie 7nm, care va furniza cu 20% mai mult densitate pentru tranzistor si mai multa eficienta asupra puterii.

Alte zvonuri sugereaza ca noul procesor va permite filmari 4K la 60fps, primul din seria Kirin. Ne asteptam la un NPU (unitate numerica de procesare) bazat pe arhitectura Da Vinci de la Huawei si ultimele componente pentru procesor si placa video de la ARM.

Data fiind aparitia lui Kirin 990, ne asteptam ca seria Huawei Mate 30 sa detina acest tip procesor. Urmeaza sa vedem ce ne rezerva compania chineza.

Sursa foto: cyberockk.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook