Chiar daca evenimentul de lansare a ultimului flagship Huawei a fost de ceva vreme in Europa, seria Mate 30 a fost comercializata doar in Asia, in special in China unde s-a vandut foarte bine.

Daca e sa credem zvonurile, atunci Huawei va incepe livrarile in Europa pentru seria Mate 30 incepand cu 15 noiembrie, dar numai in cateva tari pilot pentru inceput: Germania, Franta, Spania, Italia, Maria Britanie si Elvetia, urmand si in alte tari ulterior.

Cel mai probabil este metoda celor de Huawei sa testeze piata din Europa pentru telefonul fara aplicatiile Google. Chiar daca Mate 30 si Mate 30 Pro vin direct din cutie cu Android 10, ele nu contin suita de aplicatii Google, printre care si Play Store, Play Services framework de care e nevoie pentru multe alte aplicatii.

Cu siguranta vor aparea artificii temporare prin care utilizatorii vor putea instala suita de la Google, dar intrebarea e alta. Daca cumparatorii sunt dispusi sa faca un asemenea compromis cand platesc 800 respectiv 1100 de euro pe Mate 30 si Mate 30 Pro? Asta vom vedea in cifrele de vanzari.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook