Huawei a lansat in februarie anul acesta Huawei P40 lite, un telefon care are in componenta Kirin 810 si performante hardware impresionante si care obtine peste 300.000 puncte in AnTuTu. Cu toate acestea, multi si-au dorit si o varianta 5G a device-ului, vehiculata intens zilele trecute si confirmata de Huawei pe site-ul oficial.

Astfel, Huawei va primi in componenta seriei P40 al cincilea telefon, Huawei P40 lite 5G, care este varianta rebranduita a lui Nova 7 SE, disponibila in China. Acesta va rula interfata EMUI 10.1 aplicata peste Android 10 cu un procesor mai bun fata de cel de anterior – Kirin 820 5G. Pe partea de procesare grafica avem GPU Mali G57 in loc de G52, un upgrade care ii va oferi telefonului mai multa performanta in jocuri si redare video. Per ansamblu, performantele procesorului vor creste cu 27% si ale placii grafice cu 40%. Camera foto sufera si ea schimbari inlocuind senzorul principal de 48MP cu unul de 64MP si va filma 4K, inaccesibila pe modelul P40 lite. Ecranul de 6.4” este inlocuit cu unul de 6.5” si devine IPS LCD Full HD+.

Huawei P40 lite 5G pastreaza in rest aceleasi dotari cu varianta simpla P40 lite, insa materialele primesc si ele un upgrade, corpul o sa fie din sticla si metal si va fi disponibil in trei nuante de culoare: crush green, space silver si midnight black.  Device-ul este sustinut de o baterie de 4000 mAh cu incarcare rapida de 40W, putand fi incarcat la 70% in 30 min sau o incarcare completa cu durata de 64 minute. Unele magazine europene l-au listat deja online la pretul de aproximativ 400 euro cu disponibilitate din 26 mai, plasandu-l printre cele mai accesibile telefoane 5G de pe continent.

 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook