Huawei doreste sa intre puternic pe piata si vine cu promisiuni mari. Compania afirma ca spera sa lanseze primele sale produse compatibile 6G pana in 2030. Acestia sunt increzatori fata de ceea ce isi propun si vor sa aiba un rol major in dezvoltarea generatiilor viitoare de conectivitate mobila.

Este important de mentionat ca Huawei a contribuit si la dezvoltarea si comercializarea 5G, dar au avut de depasit mai multe obstacole in ultimii ani. Cu toate acestea, Eric Xu, presedintele companiei Huawei, a declarat optimist intr-o prefata a unei carti publicate despre comunitatea firmei chineze, ca acestia si-au inceput eforturile de cercetare 6G inca din 2017.

Viitorul  6G

Este drept ca dupa cum mentioneaza si presedintele Xu, incertitudinile geopolitice continua sa influenteze dezvoltarea 6G. Insa, acesta ramane optimist si afirma ca importanta globala a retelelor mobile din prezent, alaturi de complexiatea potentialului 6G inspira o dorinta de cooperare intre grupuri.

„Huawei va cerceta daca tehnologia 6G va putea depasi 5G in urmatorii ani, iar acesta este un test al imaginatiei si creativitatii industriei” – afirma Xu.

Ce stim despre posibilul 6G este ca se va baza pe mai multe tehnologii existente. De asemenea, exista deja cateva ipoteze despre nivelul la care se va afla reteaua 6G. Concret, se vorbeste despre progrese uriase in ceea ce priveste viteza si capacitatea, fiind de asteptat ca acestea sa fie mai inteligente si accesibile. Reteaua 6G a viitorului promite ca va compensa limitele actuale ale tehnologiei, cum ar fi capacitatea redusa de procesare a smartphone-urilor.

Tehnologia avanseaza in ultimul timp extrem de rapid, intrucat China si-a inceput deja activitatile de cercetare si dezvoltare in ceea ce priveste potentialul 6G, in timp ce in nordul Finlandei este deja in curs de desfasurare.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook