In acest material, echipa noastra face o comparatie intre 2 dintre cele mai mediatizate smartwatch-uri la ora actuala: cel de la Huawei si cel de la Samsung. Pentru inceput, vom vorbi despre smartwatch-ul companiei chineze.

Huawei Watch este un ceas inteligent cu design elegant, a carui lansare a fost anuntata in luna martie a anului 2015. Data finala la care acesta a ajuns pe piata pentru comercializare a fost Septembrie 2015. Dimensiunile acestuia sunt 42 x 42 x 11.3 mm, iar carcasa ceasului este confectionata integral din otel inoxidabil. Desi este un smartwatch, el vine echipat si cu certificatul IP67, care ii ofera rezistenta la apa si praf. Cureaua acestuia poate fi inlocuita oricand cu una universala, de 18mm. Aceasta posibilitate este de apreciat, intrucat degradarea in timp a curelelor este inevitabila (mai ales pentru cele din piele), iar in cazul multor smartwatch-uri era o adevarata aventura gasirea unei curele dedicate.

Display-ul este de 1,4 inch, ocupand aproximativ 71,5% din suprafata totala a dispozitivului. Ecranul este AMOLED cu touchscreen capacitiv si 16 milioane de culori. Rezolutia display-ului este de 400×400 pixeli, cu o densitate de ~286 si functie multitouch inclusa. Pentru protectia exterioara, ecranul este acoperit cu o sticla dura, confectionata din cristal si safir. O alta caracteristica a ecranului este functia always on, care va avea intotdeauna grija ca persoanele din jur sa observe ca folosim un smartwatch.

In ceea ce priveste partea software si hardware, mentionam ca acest ceas vine echipat cu sistemul de operare Android Wear OS. Ca dotari interne, beneficiaza de un chipset de tip Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400, un procesor Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 si o placa grafica de la Adreno, versiunea 305. Ceasul are in dotare o memorie totala de 4 GB si o memorie RAM de 512 MB, suficiente pentru astfel de dispozitive.

Conexiunile disponibile la acest model sunt Wi-fi 802,11 b/g si Bluetooth versiunea 4.1. Acest model nu dispune de conexiune 3G, un lucru care nu este neaparat dramatic. In schimb, ofera o serie de senzori care permit monitorizarea batailor inimii, accelerometru, giro si barometru. Bateria este de 300mAh, capabila sa tina terminalul aprins pana la 48 de ore, in conditii de utilizare normala.

1

Samsung Gear S2

Sud-coreenii au anuntat lansarea acestui model in luna August a anului 2015, aparitia oficiala pe piata fiind in luna decembrie. Ca dimensiuni, ceasul masoara 51.8 x 44 x 13.4 mm si are o greutate extrem de redusa, de doar 51 de grame. Carcasa acestuia este confectionata integral din otel inoxidabil. Dispune de certificat IP68, care ii ofera rezistenta la apa (pana la o adancime de 1,5 metri, la o utilizare maxima de 30 de minute) si praf. O alta caracteristica utila introdusa de producator este functia Samsung Pay, prin care utilizatorii pot efectua plati cu ajutorul ceasului.

Ecranul acestuia este Super AMOLED cu touchscreen capacitiv si 16 milioane de culori. Diagonala este de 1,2 inch, ocupand aproximativ 40,1% din suprafata totala a dispozitivului. Rezolutia display-ului este de 360 x 360, cu o rata de actualizare a pixelilor de ~302. Terminalul dispune si de functia multitouch. In ceea ce priveste sticla protectoare, Samsung Gear S2 beneficiaza de cea mai dura si mai performanta protectie de pe piata – sticla Corning Gorilla versiunea 3. Display-ul ceasului are si functia always-on, iar ecranul se poate roti in functie de pozitia ramei.

Sistemul de operare este  Tizen – sistemul propriu al producatorului –implementat pentru terminalele wearable. Procesorul este un Dual-Core cu frecventa de 1,0 GHz, iar chipset-ul pe care este asamblat acesta este un Qualcomm MSM8x26. La capitolul memorie, smartwatch-ul are in dotare o memorie de stocare de 4 GB (fara posibilitatea de extindere cu ajutorul unui card de memorie) si o memorie RAM de 512 MB.

Ca metode de notificare, ceasul beneficiaza de sistem de vibratii, MP3 si fisiere WAV redate cu ajutorul difuzorului incorporat. Conexiunile disponibile sunt Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.1, A-GPS, NFC si conexiune 3G. Sunt prezenti si senzorii de monitorizare a batailor inimii, accelerometrul, giro si barometrul, impreuna cu functiile de incarcare wireless, S-Voice, Photo Viewer si Voice Memo.

Bateria telefonului este de 300mAh, iar conform datelor oficiale, aceasta este capabila sa sustina terminalul timp de 48 de ore in conditii de utilizare maxima si conexiune 3G.

2

In concluzie, dotarile hardware si software sunt asemanatoare la aceste 2 dispozitive, putin mai performante pe modelul celor de la Huawei. Smartwatch-ul Huawei este unul cu un design elegant, cu un pret de achizitie mai avantajos si care se aseamana mai mult cu un ceas traditional. Samsung Gear S2 este un ceas cu un grad de utilitate mai ridicat, cu functionalitati mai complexe, o orientare catre un ceas electronic si un pret de achizitie mai ridicat. Recomandam modelul Huawei tuturor celor care doresc sa achizitioneze un smartwatch cu un design asemanator cu cel al unui ceas traditional, iar modelul Samsung pentru cei care doresc sa exploateze la maxim particularitatile unui smartwatch.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook