Achizitia unui smartphone implica un anumit buget care de cele mai multe ori nu este de neglijat. Cu siguranta cei care ne cumparam un nou telefon mobil, primul gand este sa ii protejam ecranul prin aplicarea unei folii protectie si spatele cu un capac de protectie spate sau o husa dedicata. De cele mai multe ori, investitia in aceste tipuri de accesorii este minima, in comparatie cu pretul pe care ar trebui sa il platim in cazul in care de exemplu spargem ecranul smartphone-ului.

In cele ce urmeaza o sa va prezint informatii despre foliile de protectie, cat de important este ca acestea sa fie aplicate pe ecranul smartphone-ului, ce tipuri de folii exista, si nu in ultimul rand cateva exemplificari de aplicare a foliilor.

Ca si constructie, exista trei tipuri de folii:

1. Folii protectie plastic: acestea se regasesc fie in cutia smartphone-ului, impreuna cu un capac protector, sau chiar puse pe terminalul mobil atunci cand il cumparam. De asemenea, putem sa le achizitionam si din magazinele de specialitate la un pret foarte accesibil.

2. Folii protectie sticla: in functie de caracteristicile care le prezinta variaza si pretul acestora. De regula au grosimea de 0,3mm si pot fi transparente sau colorate, drepte sau curbate. La ecranele curbate majoritatea foliilor care se aplica au adezivul de prindere doar pe margini. Acestea se mai numesc si 3D, iar daca nu este motata corect, riscam sa nu interactionam pe anumite zone cu touchscreen-ul smartphone-ului. Insa au aparut in ultima perioada foliile sticla tip 5D care au adezivul de prindere pe toata suprafata, impiedicand formarea bulelor de aer. Acest tip de sticla se fixeaza foarte bine pe display si nu influenteaza sensibilitatea acestuia.

In cazul in care avem fisuri pe marginile display-ului, foliile colorate acopera aceste suprafete iar astfel evitam sa investim intr-un nou ecran care de multe ori este costisitor.

3. Folii clearplex: folii multistrat care pot fi aplicate atat pe ecranul smartphone-ului cat si pe spate si margini.

Un mare avantaj este ca acest film protectie universal se taie pentru forma oricarui telefon la un aparat de tip imprimanta cu ajutorul unei aplicatii. In aplicatie se inscrie modelul terminalului, se alege suprafata pentru care dorim sa taiem (fata sau spate), se lipeste filmul pe suprafata cartonului conform indicatiilor, dupa care se introduce in aparatul de taiere si se da comada din aplicatie. Odata ce filmul a fost taiat pentru smartphone-ul dorit, acesta se aplica pe loc cu ajutorul unui gel special. Pentru cateva ore trebuie sa folosim cu grija telefonul, deoarece aceasta necesita timp pentru uscare si fixare.

Indiferent de tipul de folie, aplicarea acesteia pe dispozitiv nu este foarte usoara. Cel mai important este ca incaperea pe care o folosim sa fie curata pentru ca particulele de praf sa nu se aseze pe surafata ecranului.

Inainte de aplicarea foliei, suprafata display-ului trebuie foarte bine degresata cu ajutorul unei solutii speciale si o laveta moale din microfibra. De obicei, atunci cand cumparam o folie de protectie, pe langa aceasta in pachet mai avem doua tipuri de servetele – umed (pentru curatare), uscat (pentru stergere), o minilaveta din microfibra si cateva stickere pentru indepartarea particulelor de praf.

Daca doriti sa achizitionati folii de protectie din magazinele EuroGsm, echipa va aplica gratuit produsul pe dispozitivul dvs.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook