Progresul tehnologic inregistra in ultimii ani a rezultat in tehnologizarea unei game largi de obiecte folosite zilnic. Acest trend se extinde incepand cu obiecte vestimentare precum ceasuri, bratari sau coliere, pana la obiecte de mobilier precum birouri. Se pune urmatoarea intrebare. Care este pasul urmator?

In cazul segmentului de Smart Bracelet, raspunsul vine de la Saintech Ltd. Este vorba de o companie cu origini romanesti, stabilita in Manchester. Acestia au dezvoltat un Smart Bracelet modular. Vorbim despre un gadget care ofera nenumarate posibilitati utilizatorilor, datorita modulelor dezvoltate de acestia.

iBee – denumirea oficiala a gadget-ului – este singurul produs de acest tip dezvoltat vreodata. Acesta stabileste o conexiune Bluetooth intre sistemul modular si smartphone, permitand in acelasi timp utilizatorilor sa aleaga modulele potrivite pentru stilul de viata al fiecaruia. Momentan, acesta se afla in stadiul de prototip, insa lansarea lui va avea loc la jumatatea anului 2017.

iPhone-7-Plus-Jet-White

Conform celor de la Saintech, produsul a fost dezvoltat pentru a face viata mai usoara utilizatorilor, oferindu-le in acelasi timp un design rafinat. Acest “mariaj” al tehnologiei cu frumosul, ne duce cu gandul la companii de top precum Samsung, Apple si de curand Huawei. Miscarea celor de la Saintech este una indrazneata, dar avand in vedere competitia redusa, iBee are o sansa mare de a se impune.

Din punct de vedere tehnic, iBee dispune de 11 module. 3 dintre acestea sunt necesare pentru rularea sistemului de operare, iar celelalte 8 sunt interschimbabile in functie de nevoile utilizatorilor. Pentru a fi operationala, bratara are nevoie de un modul baterie si de un modul pentru notificari. Aici observam primul avantaj, avand bateria integrata intr-un modul, ea poate fi usor schimbata, utilizatorul nefiind conditionat de accesul la o sursa de curent. In cazul in care nu se dispune de o sursa de curent, in cureaua bratarii este integrat si un cablu de tip USB.

iBee 2

Cele 8 module interschimbabile sunt impresionante si inovative in acelasi timp. Ceea ce este si mai impresionant este utilitatea acestora.
Modulul Guardian ofera o solutie excelenta in ceea ce priveste siguranta smartphone-ului. Guardian va permite recuperarea device-urilor pierdute/furate chiar daca acestea au fost resetate, nu au semnal, conturile au fost sterse sau cartela SIM a fost inlaturata.

iBee 3
Modulul  denumit “The Button” poate inregistra pana la 5 amprente digitale ce pot fi associate cu diverse functii ale telefonului precum control la distanta, apelarea sau trimiterea unor mesaje si altele.
Exista si un modul de stocare, care pune la dispozitie 128 GB memorie printr-o tehnologie de Off-Line Cloud ce poate fi accesata fara a utiliza internetul.
Bratara dispune si de alte functii foarte interesante precum Baby Maker, Solar Shield, Moving, GPS Module, Notification, Magic Hand sau Travel, insa va invitam sa vedeti cu ochii dumneavoastra despre ce este vorba.

iBee 4

Dupa cum spuneam si anterior, iBEE este in faza de prototip, acestia au lansat deja o campanie pe Kickstarter. Pentru a vedea despre ce este vorba , puteti accesa pagina lor de pe Kickstarter, unde se afla mai multe detalii tehnice dar si felul in care puteti intra in posesia ei la momentul lansarii efective.

Foto> Facebook: IBee Smart Technology

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentGoPro au fost loviti de Karma
Articolul următorFacebook Messenger revine cu grupuri de chat publice
GG – good game sau good geek, ambele i se potrivesc manusa lui Radu. Este intr-o continua fuga dupa nou, iar pentru el mixul perfect pe un smartphone ar fi o combinatie intre Android si iOS. Cand nu testeaza noile device-uri de pe piata, il gasesti mesterind la masina sau implicat in actiuni de voluntariat.

1 Comentariu

  1. Wow! I’m impressed! It’s a really useful bracelet with a great design! The first thing I buy when I’ll have money!

Comments are closed.