Android Auto a fost creat pentru a fi in siguranta cand esti la volanul masinii tale, fiind special dezvoltata de Google, iar acum este disponibila pe majoritatea telefoanelor. Daca esti sofer si nu ai folosit-o pana acum, ar trebui sa-i acorzi o incercare pentru a te convinge de utilitatea ei si a te bucura de continutul telefonului tau cand te afli pe traseu.

Daca masina ta are un sistem de navigatie care suporta Android Auto, te poti conecta la el wireless. Spre deosebire de CarPlay de la Apple, Android Auto functioneaza cu telefonul tau fara a fi nevoie sa legi cele doua entitati printr-un cablu. Totusi, daca doresti sa conectezi aplicatia wireless cu telefonul este nevoie sa stii ca putine masini suporta aceasta functionalitate si telefonul detinut trebuie sa aiba minim Android 11.

Cerinte pentru Android Auto

  • Telefon Android cu sistem de operare Android 6 Marshmallow sau mai mare;
  • Masina compatibila sau sistem audio compatibil – poti verifica lista de compatibilitati pe site-ul oficial aici. In general, este disponibil pentru masinile lansate dupa anul 2016;
  • Cablu USB.

Este necesara o conexiune de date pentru a te putea bucura de Android Auto si a folosi aplicatii precum Waze, Telegram sau Audible. De asemenea, daca nu ai conexiune buna la internet in momentul in care conduci, poti folosi in cazul navigatiei, hartile offline de la Google Maps si muzica de pe propriul telefon redata prin aplicatia YouTube Music.

Descarca aplicatia Android Auto

De la versiunea  10 de Android, cei de la Google au incorporat aplicatia in core-ul sistemului de operare, astfel ca nu ai nevoie sa mai descarci aplicatia. Totusi, marea majoritatea a sistemelor de operare de pe piata sunt Android 9 sau versiuni mai vechi si in acest caz vei avea nevoie sa descarci aplicatia de pe Play Store de aici.

Pe de alta parte, daca telefonul tau ruleaza Android 10 sau o versiune mai recenta si vrei sa folosesti Android Auto pe ecranul telefonului, poti descarca aplicatia Android Auto pentru smartphone de aici.

Cum sa configurezi Android Auto

Pentru inceput, porneste-ti masina. Daca vrei sa folosesti aplicatia pe ecranul masinii, conecteaza telefonul printr-un cablu USB la masina. De asemena, daca doresti sa folosesti telefonul, porneste aplicatia din telefon. In continuare, trebuie sa accepti cerintele de permisiune care vor aparea pe ecran pentru a functiona in parametri normali. Odata ce ai trecut prin acesti pasi vei putea folosi aplicatia pe telefon.

Mai departe, daca folosesti ecranul masinii, va trebui sa lansezi Android Auto din meniu. Atunci cand pornesti pentru prima data aplicatia, iti va aparea un ecran de intampinare cu cateva indicatii de informare pentru a naviga mai usor. Dupa ce ai finalizat acesti pasi, esti gata sa folosesti aplicatia!

In Android Auto, poti folosi oricare aplicatie de pe telefon compatibila. Pentru o lista cu cele mai bune aplicatii pentru masina ta, poti vedea acest articol pregatit pentru tine. Acum stii cum sa folosesti Android Auto la volanul masinii, indiferent daca ai un sistem de navigatie compatibil sau daca folosesti telefonul pentru a te conecta.

Inainte de toate, asigura-te ca nu te distrage de la condus si foloseste cat mai mult timp posibil comenzile vocale pentru a ramane in siguranta atat tu, cat si ceilalti participanti la trafic!

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook