Instagram a lansat versiunea Lite in 2018 doar pentru a scoate-o mai tarziu din Play Store, in primavara anului trecut, din diferite motive si folosita apoi doar in India. Acum, aplicatia este relansata cu functionalitati noi si ocupa putin mai mult spatiu, 2MB fata de 573kB cum avea versiunea initiala.

Instagram au anuntat astazi ca vor relansata Instagram Lite in 170 de tari, incluzand si Romania si va avea o dimensiune de 2MB, comparativ cu 30MB pe care ii detine aplicatia de baza. “Echipele noastre construiesc aceste aplicatii lite pentru oameni a caror conexiune la internet este inceata sau limitata din cauza planului de date sau pentru ca premisa noastra de baza este sa nu lasam pe nimeni in urma”, a afirmat Tzach Hadar, directorul departamentului de productie.

Desi, deocamdata nu exista o versiune pregatita si pentru utilizatorii iOS, utilizatorii de Android vor putea vedea si motivele pentru care aplicatia are o dimensiune marita: noi functionalitati, printre care trimiterea de mesaje directe, precum a inregistra si posta videoclipuri. Mai include, de altfel, si butonul recent aparut Reels, extrem de folosit printre influencerii din ziua de azi, in timp ce s-a renuntat la butonul de shopping.

Chiar daca aplicatia nu are rubrica de reclame, intentiile echipei de dezvoltare sunt de a aduce intreaga suita de unelte de monetizare si pe versiune Lite, astfel incat utilizatorul sa fie intampinat de aceeasi experienta de utilizare ca si pe versiunea de baza.

Sursa foto: guidingtech.com

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook