Desi parea un capitol inchis mai ales dupa esecul ochelarilor Google, se pare ca un nou producator se ambitioneaza sa dezvolte o pereche de ochelari inteligenti care, de aceasta data, promit sa ofere o experienta mult mai practica utilizatorilor si sa invete din greselile gigantului american.

Intel a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unui nou produs, denumit Vaunt, ce seamana foarte mult cu o pereche obisnuita de ochelari, insa, care dispune de o tehnologie intuitiva ce poate proiecta pe retina ochiului uman un panou unde pot fi afisate informatii necesare utilizatorului. Spre exemplu, pot fi afisate diverse notificari sau, daca te afli in bucatarie si doresti sa gatesti ceva, prin intermediul ochelarilor inteligenti de la Intel poti avea reteta proiectata in fata ochilor, fara a mai fi nevoie sa folosesti telefonul sau tableta pentru aceasta operatiune. Si mai mult de atat, daca te afli la plimbare printr-o zona necunoscuta, ochelarii iti pot afisa exact locatia si indica directia de mers catre destinatie.

Se pare ca Intel a stiut sa asculte mai bine cerintele consumatorilor si a ezitat sa integreze in noul produs functii precum fotografierea sau filmarea, cum au procedat cei de la Google, optand pentru concentrarea atentiei mai mult pe aspectul ochelarilor si anume ca acesta sa fie cat mai apropiat de cei normali si pe functii simple. Aproape ca nici nu iti poti da seama de diferenta dintre Vaunt si o pereche obisnuita de ochelari de vedere insa efectul oferit de modul in care sunt redate informatii de baza este superior celui intalnit pe telefon, tableta sau ceas inteligent.

Exista totusi si o parte mai complicata pentru care Intel trebuie sa gaseasca o rezolvare si anume ca este destul de dificil de implementat acest proiect pe o piata larga. Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare pereche de ochelari inteligenti trebuie conceputa exact pe conturul fetei fiecarui utlizator. De asemenea va fi interesant de vazut si ce metoda va aborda Intel cand vine vorba de persoane care poarta deja ochelari cu lentile de corectie.

Acestea pot reprezenta unele mici impedimente, insa cu siguranta, un producator de talia americanilor de la Intel nu va ceda atat de usor. Ca dovada, deja vor sa ofere unitati de test pentru dezvoltatorii platformei prin care se urmareste rezolvarea acestor probleme urmata de lansarea oficiala care se estimeaza sa aiba loc anul acesta.

Pana atunci, ramanem doar cu aceasta filmare in care Intel Vaunt este prezentat mai pe larg.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook