Apple anunta, in cadrul conferintei WWDC (WorldWide Developer Conference), introducerea noilor functii de sanatate mintala si de santatate a vederii pe iOS 17, iPadOS 17 și watchOS 10, precum si introducerea aplicatiei Health pe iPad. Astfel, Apple patrunde si mai adanc in rezolvarea problemelor societatii si a publicului sau tinta si isi extinde functiile din aplicatia Health spre doua domenii de impact, oferind instrumente si experiente inovatoare.

Noile functii de sanatate mintala permit utilizatorilor sa isi inregistreze emotiile si dispozitiile zilnice, pentru a-si construi unui profil care sa le permita sa vada informatii importante despre starea lor psihica, dar si sa acceseze cu usurinta diferite resurse sau evaluari. In studiul facut, specialistii de la Apple Inc sustin ca sanatatea mintala este la fel de importanta ca si sanatatea fizica si afecteaza oamenii in fiecare zi prin modul in care gandesc, simt si actioneaza. Mai mult de atat, in urma cercetarii efectuate, rezultatele initiale au aratat ca mai mult de 80% dintre participanti au descoperit ca monotorizarea starii lor de spirit in aplicatia de studiu le-a crescut constientizarea emotionala si aproximativ 50% au spus ca le-a crescut starea de bine.

Asadar, aplicatia Sanatate din iOS 17 si iPadOS 17 si aplicatia Mindfulness din watchOS 10 vor oferi utilizatorilor o modalitate captivanta de a reflecta asupra starii lor de spirit. Utilizatorii isi pot seta starea emotionala in care se afla prin forme interesante si multidimensionale si pot raspunde unor scale care au rolul de a memora cat de placut sau neplacut se simt de la o zi la alta. De asemenea pot selecta lucruri sau activitati care au un impact mare asupra sentimentelor lor, cum ar fi calatoriile sau familia, pentru stabilirea unor activitati care ii va indruma intr-o directie pozitiva din punct de vedere mental. Mai mult, aplicatia va tine locul unui jurnal in care iti notezi toate emotiile si poti scoate rapoarte despre starea ta de spirit.

iOS 17 vine cu functii orientate spre noile domenii ale sanat...

Dupa toate astea, in aplicatia Sanatate, utilizatorii pot vedea informatii valoroase care ii ajuta sa identifice ce anume ar putea contribui la starea lor de spirit – precum asocieri sau de factori de stil de viata, cum ar fi somnul sau lipsa exercitiilor fizice – si pot folosi aceste informatii pentru a gestiona mai bine sanatatea generala. Daca situatia este intr-adevar grava, utilizatorii pot beneficia chiar de asistenta suplimentara. 

iOS 17 vine cu functii orientate spre noile domenii ale san...Apple a decis sa introduca aceasta functie pentru a contribui la cresterea gradului de constientizare si acceptare a acestui subiect important – depresia si nelinistea pshica.

De asemenea, iPhone, iPad si Apple Watch vor oferi noi functii de mentinere a sanatatii vederii, functii care incurajeaza dezvoltarea unor comportamente sanatoase care vor ajuta la reducerea riscului de miopie, principala cauza a deficientei vederii la nivel global. Desigur, s-au realizat diverse studii si pentru introducerea acestor functii. Institutul International al Miopiei, de exemplu, recomanda copiilor sa petreaca cel putin 80-120 de minute pe zi in aer liber pentru a sanatatea oculara. Cu watchOS 10, Apple Watch introduce capacitatea de a masura timpul petrecut in lumina zilei folosind senzorul de lumina ambientala. 

O noua functie, Screen Distance, foloseste camera TrueDepth pentru a depista distanta dintre fata utilizatorului si ecran. Acesta functie va incuraja utilizatorii sa-si mute dispozitivul mai departe daca l-au tinut la o distanta mai mica de 12 inchi pentru o perioada mai lungă de timp. Astfel, functia incurajeaza tinerii sa dezvolte un obicei vizual santatos, si anume sa pastreze o distanta potrivita intre ochi-obiect si posibilitatea de a reduce oboseala ochilor.

Implicarea Apple in nevoile societatii si in problemele reale si actuale ale acesteia este din ce in ce mai remarcabila si de laudat. Noul iOS 17 va fi lansat in aceasta toamna si recunoastem ca deja ne-a impresionat cu toate informatiile pe care le detinem despre noua varianta a software-ului. Abia asteptam sa vedem cum functioneaza si care va fi eficienta acestor noi functii asupra constientizarii, acceptarii si rezolvarii problemelor sau eventualelor probleme ale societatii. 

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook

Distribuie
Articolul precedentCum sa resetezi AirPods, AirPods Pro sau AirPods Max
Articolul următorNoile smartwatch-uri HUAWEI 4 si 4 Pro sunt disponibile la precomanda
Sunt o persoana dinamica, cu o viziune din ce in ce mai focalizata spre era tehnologiei si a digitalizarii si cu o dorinta constructiva de a descoperi cele mai noi informatii din lumea ”geeksilor”. Ma bucur sa am ocazia de a impartasi conceptele si noutatile descoperite pe parcursul exploatarii acestui domeniu si de a le aprofunda impreuna cu voi.