Seria iPhone 13 cuprinde cele mai noi modele aduse de Apple si cele mai performante, desi se zvoneste ca seria iPhone 14 se apropie cu pasi repezi. Daca ai achizitionat de curand noul iPhone 13 si ai trecut de la un smartphone Android, probabil esti confuz legat de ce ar trebui sa faci prima data, ce setari sunt mai importante pentru a profita la maxim de noua tehnologie si pentru a-i prelungi durata de viata. Sa nu uitam totusi ca este un telefon premium, cotat ca fiind locul 1 la nivel global datorita camerei si nu numai, dar si mult mai scump decat celelalte telefoane de pe piata. Astfel, am pregatit mai jos o lista cu cateva sfaturi utile pentru prima utilizare si primele setari pe care sa le faci:

1. Seteaza viteza ratei de refresh a ecranului

Seria iPhone 13 vine cu o rata de refresh de 120 Hz ceea ce poate consuma mai multa baterie daca folosesti mai mult timp telefonul. Astfel, poti opta sa schimbi aceasta optiune cu 60 Hz din setarile telefonului daca vrei sa salvezi baterie, insa nu vei avea aceeasi navigare rapida si lina ca la cei 120Hz. Este o setare optionala, in functie de nevoile tale si de cat de des esti dispus sa incarci telefonul.

Cum?

Settings – Accessibility – Motion – pune Limit Frame Rate pe ON (trebuie sa apara butonul verde)

2. Verifica garantia

Daca vrei sa afli starea garantiei si ceea ce implica aceasta in cazul in care ai nevoie de reparatii, poti verifica direct din Setari. Astfel, afli data pana la care beneficiezi de aceasta garantie si poti sta linistit daca o apare o situatie nepravazuta cu telefonul tau si se sparge sau are alte probleme hardware.

Cum?

Settings – General – About – Limited Warranty sau AppleCare+

3. Vezi stadiul bateriei si redu consumul

Un aspect foarte important atunci cand iti achizitionezi un iPhone 13 este sa verifici starea de sanatate a bateriei. Poti folosi functia Battery Health pentru a vedea daca este 100% si daca se mentine in acest stadiu pana la cel putin 14 zile. Daca in aceste zile nivelul de sanatate al bateriei scade, ai dreptul sa mergi direct in magazinul de unde ai achizitionat iPhone-ul si sa ceri inlocuirea lui, intrucat prezinta aceasta defectiune. De asemenea, poti utiliza Low Power Mode pentru o durata de viata a bateriei mai lunga, atunci cand nu ai timp sa il incarci. In plus, cei de la Apple ofera si un raport pe zile si ore in care iti arata cand a fost consumul de energie mai ridicat.

Cum?

Settings – Battery (aici ai Low Power Mode pe care il poti activa)– Battery Health – Maximum Capacity (aici apare procentul)

4. Organizeaza-ti paginile si aplicatiile

Iti poti personaliza inca de la inceput paginile asa cum doresti, iar aplicatiile in functie de categorii si de cat de des le folosesti.

Cum?

  • Mentine apasat intr-un spatiu gol de pe ecran pentru a intra in modul Jiggle, unde pictogramele aplicatiei se misca usor.
  • Atinge pe randul de puncte din josul paginii.
  • Pe ecranul de pornire vor fi afisate paginile. Le poti muta in functie de preferintele tale, astfel incat sa iti fie usor la utilizare.
  • Dupa ce le-ai rearanjat, apasa pe “Terminat” in coltul din dreapta sus.

5. Seteaza-ti functia FaceID si blocare ecran

Pentru a-ti mentine datele in siguranta este recomandat sa iti setezi o parola personalizata in 2 pasi. Poti seta o parola Face ID pentru securitate completa si pentru a iti usura modul de utilizare. De asemenea, poti alege si o metoda de rezerva pentru aceasta functie si anume, o parola din 6 cifre. Astfel, poti fi sigur ca nu va avea acces oricine la datele tale.

Cum?

Settings – Face ID & Passcode (la “Use Face ID for” asigura-te ca toate optiunile sunt ON pentru a fi mai simplu la deblocare) – Change Passcode (daca vrei sa iti schimbi parola din 6 cifre selectata initial)

Sper ca ti-au fost utile aceste sugestii pentru setarile noului tau iPhone 13. Spune-ne in comentarii daca mai ai si alte curiozitati si revenim cu informatii utile pentru a beneficia din plin de noua tehnologie oferita de cei de la Apple.

Comentează prin Facebook

Comentează prin Facebook